El dimecres 27 de març se celebra, com cada any, el Dia Mundial del Teatre
Una celebració que treu al carrer els principals agents de les arts escèniques per una jornada festiva i reivindicativa alhora.
Lectures dramatitzades i lectura de manifestos:
El Manifest Internacional, escrit enguany pel director i dramaturg cubà Carlos Celdrán i llegit per Anna Güell, serà el vincle d’unió de les diferents celebracions al voltant del planeta. També se afegirà el Manifest de l’AADPC –escrit per l’actor i pallasso Guillem Albà– que vindrà a complementar-lo amb un enfocament més atansat a la realitat del nostre entorn més immediat.
A més, com a novetat de la celebració 2019, l’AADPC organitza una sèrie de lectures dramatitzades que tindran lloc a la FNAC del Triangle (plaça de Catalunya 1-4) durant tot el dia. Sis directors, Sis actrius i sis actors estan cridats a participar en la dramatització de tres textos inèdits publicats a la secció Autoria de la revista Entreacte al llarg dels últims tres números. Per ordre de publicació, les dramatúrgies interpretades seran: El Parc de Lluïsa Cunillé, Telegrama de Josep Maria Miró i El ball de Mia Wallace de Victoria Szpunberg. Es faran tres lectures al matí i tres a la tarda amb actors i directors com Oriol Genís, Arnau Puig, Martí Torras, Núria Deulofeu, Marta Aran o Carla Torres entre d’altres.
Estaran obertes al públic i gratuïtes perquè tothom pugui gaudir-ne. Durant l’esdeveniment serà llegit el Manifest Internacional i de l’AADPC. Per la tarda, la Federació Grups Amateurs de Teatre, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i l’AADPC organitzaran un acte conjunt per celebrar el Dia Mundial del Teatre 2019. Tindrà lloc al Teatre del Centre a Gràcia i serà presentat per la secretària general de l’AADPC, l’actriu Rosa Andreu.
Les escoles també ho celebren
L’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre) celebren també el Dia Mundial del Teatre fent una street performance a càrrec d’alumnes de les escoles associades. Aquest acte es farà durant tot el dia a diferents localitats de Catalunya, com ara Amposta, Barcelona, Lleida, Vilanova i la Geltrú, L’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels, entre altres.
Teatres oberts
Una altra de les activitats organitzades per celebrar el Dia Mundial del Teatre és conèixer els “Teatres oberts”: Durant tot el dia, tindran lloc visites guiades als següents teatres: La Puntual, La Biblioteca de Catalunya, la Sala Barts, el TNC, el Teatre Lliure, la Villarroel, el Teatre Condal, el Poliorama, el Romea, el Tantarantana i el Teatre Victòria.
Visitar La Rambla de les Arts
El passat dilluns, durant la presentació de les activitats del Dia Mundial del Teatre, es va presentar La Rambla de les Arts’, un projecte inspirat en el popular passeig de la fama de Hollywood creat per reconèixer els artistes de les arts en viu (teatre, música, dansa i circ) que han destacat i deixat empremta a Catalunya a partir de la democràcia. Actualment podeu veure les primeres propostes – un model adhesiu – fins que, encara no se sap quan, arribin les definitives, dissenyades per Philip Stanton. Alguns dels noms que podrien formar part d’aquest passeig són Rosa Novell, Carles Santos, Monti, Carles Canut, Anna Lizarán, Fabià Puigserver, Eugenio o Pepe Rubianes, entre d’altres.