Sota el lema Juntes, diverses i rebels som imparables! Sempre feministes!, les reivindicacions dels drets de les dones tornen a omplir l’agenda del 8 de març. Aquest any, però, les accions s’han reformulat per complir amb totes les mesures de seguretat.

Un any més, les manifestacions pels drets de les dones tornen a ser les protagonistes del 8M. A més d’una vaga de 24 hores, hi ha convocades diverses concentracions estàtiques arreu de Catalunya. La principal se situa al Passeig de Gràcia de Barcelona a partir de les 18:30h. Això sí, per a assistir-hi és necessària la inscripció prèvia en un dels vuit trams en què s’ha dividit la zona per tal de garantir la distància de seguretat entre les participants. I de fet, ja estan exhaurides les més de 3000 places que hi havia disponibles. El col·lectiu Dones i Cultura s’ha adherit a la convocatòria en el Tram 4 (entre els carrers València i Aragó).

Per la seva banda, diferents entitats del món cultural també s’han sumat a les reivindicacions. És el cas de l’AADPC, que ha publicat un manifest “per unir-nos a les dones que formen part del sector de la cultura i que fa temps que treballen per assolir la igualtat i per erradicar l’abús de poder”. El 8M arriba a un sector commocionat pels casos d’assetjament tant en l’àmbit professional com en les escoles d’interpretació tals com l’Institut del Teatre, l’Aula de Teatre de Lleida o l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears.

Paral·lelament, les reivindicacions també es poden seguir des de casa amb diferents xerrades i accions. La SGAE ha organitzat per aquest matí unes converses sobre el futur de les creadores amb la participació entre altres de la cineasta Pilar Palomero -recent triomfadora als Premis Goya i una de les favorites als Gaudí– o de la dramaturga Victoria Szpunberg. Des de Vaga Feminista, també s’ha animat a la gent a guarnir els balcons en suport a les treballadores essencials i a fer soroll i llums a partir de les 21h com a protesta per la bretxa salarial.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta