Un any més, el 27 de març es commemora el Dia Mundial del Teatre. Enguany l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha organitzat una acció reivindicativa per commemorar la professió i el lloc que ha de tenir la cultura en la societat. 

Aquest dissabte, l’AADPC celebra el Dia Mundial del Teatre amb un acte commemoratiu a la plaça del Teatre de Barcelona. A partir de les 12 h i davant del monument dedicat a Serafí Pitarra, enfront del Teatre Principal, les actrius Ester BartomeuRosa Andreu i Ariadna de Guzmán llegiran el manifest de l’Associació, aquest any fet de forma col·laborativa entre els i les membres sota el lema  #NosaltresSomElTeatre. A continuació, Joan Vàzquez serà l’encarregat de llegir el manifest internacional, escrit per l’actriu anglesa Helen Mirren. L’acte estarà presentat pel president de l’entitat Àlex Casanovas i, entre altres personalitats, comptarà amb la presència de la consellera de Cultura Àngels Ponsa.

La Cultura és segura perquè és el lloc íntim d’aixopluc de les persones. L’espai que ningú no pot envair. La riquesa que ningú no pot prendre’ns. La clau per a trobar la nostra valentia, la nostra força, la nostra integritat.Manifest de l’AADPC – Dia Mundial del Teatre 2021

A més, es realitzarà una acció participativa en què les persones professionals del sector vestides de negre reivindicaran que el teatre i les arts escèniques són una part necessària i essencial per a la vida en comunitat. A causa de la situació de pandèmia, l’aforament és reduït i cal  inscripció prèvia.

La trobada està inclosa en la campanya Tothom al Teatre organitzada per l’AADPC i l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA). Així, entre el 21 i el 29 de març, s’han organitzat un seguit de xerrades, actes i col·loquis i també s’han ofert diversos descomptes.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta