Tindrà lloc del 8 de febrer al 16 de març a diversos municipis de la província de Barcelona

Una aposta per espectacles de proximitat que interpel·len i busquen noves formes de gaudir de les arts escèniques, una aposta per propostes arriscades i no convencionals, per viure experiències gairebé immersives. Això és el Festival Zero, un certamen impulsat per Teatres en Xarxa que, del 8 de febrer al 16 de març, girarà per cinc espais de la província de Barcelona: Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Barberà del Vallès, Tordera i Llinars del Vallès.

El festival, que enguany arriba a la seva segona edició, programarà A mí no me escribió Tennessee Williams (porque no me conocía), de Roberto G. Alonso i Marc Rosich, Painball de Les Impuxibles i Espera, de la companyia de circ Eia. A més, comptarà amb diverses activitats complementàries com ara tallers, sessions de dinamització prèvies i/o posteriors als espectacles. “És una molt bona pràctica i es podria estendre al territori perquè és una molt bona manera d’abordar la cultura i guanyar massa crítica” ha declarat Oriol Lladó, diputat delegat de cultura.

Festival Zero va néixer ara fa un any amb la voluntat d’acostar als equipaments escènics que formen part de Teatres en Xarxa, una programació d’espectacles que busquen la proximitat i el diàleg entre actor i espectador, propostes no convencionals amb aforaments reduïts. De fet, el nom del festival recull els paràmetres que el defineixen: “zero” en relació a l’eliminació de la distància entre intèrprets i públic i “zero” també com a símbol d’allò no convencional: perquè persegueix un públic nou, poc habituat al teatre.

Actualment, formen part de Teatre en Xarxa els municipis de Barberà del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Andreu de la Barca, Tordera, Sant Boi de Llobregat, Llinars del Vallès, Montcada i Reixac i El Vendrell.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta