Imatge de l’espectacle ‘Heian’ dels acròbates Zen del Sur.

Entre el 8 i l’11 de maig hi haurà més de 80 representacions

El circ, manifestació per excel·lència de les arts escèniques itinerants, estableix la seva capital a Reus durant aquest cap de setmana amb motiu de la celebració de la Fira de Trapezi. Seran quatre dies, comptant des d’avui fins al pròxim 11 de maig, on circularan un total de 36 companyies que oferiran més de 80 representacions.

Enguany es tornarà a posar de manifest el caràcter internacional de la cita amb la presència d’artistes i companyies provinents de França, Bèlgica, Canadà, Suècia, Eslovàquia, Itàlia, Marroc, Argentina, Brasil i Xile, a més de la presencia estatal i nacional d’algunes de les agrupacions que marquen tendència dins del gènere.

La transversalitat de tècniques i disciplines serà la nota dominant, així com la promoció i la internacionalització del circ d’autoria catalana en totes les seves manifestacions. Jordi Gaspar, director artístic, manté la clara aposta per les companyies emergents, així com la qualitat, novetat i varietat de formats (carpa, sala, carrer, cabaret).

Els professionals i programadors s’agruparan al voltant d’un espai de trobada amb activitats concentrades el dissabte dia 10. L’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) actuarà com a dinamitzadora d’aquesta activitat on, a més de presentar les novetats artístiques més destacades, es presentarà la nova pàgina web catcirc.cat que farà el paper de catàleg online del sector a Catalunya.

Tindran un pes destacat al programa altres activitats com tallers de formació, assessorament de companyies, escola d’espectadors, exposicions o activitats paral·leles.

Més informació a la pàgina web de la Fira Trapezi.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta