Imatge d’una de les representacions del FITAG Nits.

Girona i rodalia seran per uns dies la capital intencional del teatre amateur.

Entre el 26 i el 30 d’agost les comarques gironines celebren el Festival Internacional del Teatre Amateur, Fitag, referència al territori català de grups no professionals i important parada anual de companyies d’aficionats de tot el món.

Entre les novetats de l’amplia programació trobem el projecte Càpsules de Miniteatres, que experimenta amb el gènere de la peça curta, o els cicles dedicats al teatre per a tots públics. També hi haurà un apartat, el Fitag de Nit, per a sessions golfes més enllà de mitjanit.

Les representacions d’aquests i altres espectacles tindran lloc en diverses sales i localitats i podrem veure companyies provinents de Madird, Russia, Eslovènia, Xile, Israel o Argentina, a més de catalanes com Tquatre (Figueres), Col.lectiu teatral d’actors/ius de Lloret de Mar o la Companyia Pedres i sospirs de Girona, entre d’altres.

Segons destaca el seu director, Martí Peraferrer, Fitag es una eina de promoció i dinamització del sector de les companyies amateur gironines a través de la convivència i l’intercanvi global, identificat aquesta modalitat de teatre com un bé immaterial que cal cuidar, donat que és la base de la cultura dels pobles.

Més informació sobre l’extensa programació del FITAG 2014 al seu web www.fitag.cat

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta