El teatre públic presenta la seva programació 2019/20 amb 13 autores i 12 directores.

La paritat hauria de ser l’objectiu de tots els gestors de dotacions del país. De moment, el TNC demostra que no és tan complicat i presenta una programació paritària. Presentada dimarts en roda de premsa pel seu director, Xavier Albertí, la programació 2019-2020 comptarà amb 10 autors i 13 autores, així com 13 directors i 12 directores, més 3 muntatges que tindran una direcció mixta. Hi trobarem un total de 27 muntatges clàssics i contemporanis.

Albertí va explicar que la programació és la culminació d’una política iniciada fa anys,  amb un pas decidit cap al feminisme, i va destacar que la pròxima temporada culmina amb la paritat per sobre del 50%. La temporada, a més, tindrà com a objectiu patrimonial la recuperació de dramaturgues catalanes pioneres de principis del segle XX. Sota el títol “Conquesta i resistència”, la programació dedicarà el cicle “Pioneres” a recuperar figures de la dramatúrgia femenina de principis del segle XX, dones que van firmar amb pseudònims masculins per esquivar imperatius morals de la seva època, com Víctor Català, Felip de Palma, Carme Karr, Carme Monserdà, Lluïsa Denis, Carme Montoriol i Rosa Maria Arquimbau.

Pel que fa als espectacles de la temporada, el TNC obrirà amb Josep Maria de Sagarra i una de les seves obres principals, La Rambla de les floristes. Li seguirà Mrs. Dalloway, de Virginia Woolf, amb direcció de Carme Portaceli.

Josep Maria Pou serà el protagonista de Justícia, sobre un jutge en procés de jubilació, mentre que el mateix Xavier Albertí dirigirà Les veus interiors, una comèdia d’Eduardo De Filippo amb un repartiment espectacular encapçalat per Mercè Arànega i Pere Arquillué.

Quan encara no s’ha tancat la temporada, Albertí també va avançar les dades provisionals d’ocupació que ens deixen 122.000 espectadors, 11.000 més que l’any passat, i una ocupació per sobre del 80%.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta