El teatre costarà 1,3 milions d’euros i es transformarà en una fàbrica de creació municipal.

L’Ajuntament de Barcelona mou fitxa per conservar un espai d’exhibició teatral que als últims temps havia viscut angoixat per la conjuntura econòmica. El teatre Tantarantana passarà a ser de titularitat municipal després que l’ajuntament haja decidit adquirir l’edifici on s’ubica al carrer de les Flors número 22.

Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, i la regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, han anunciat avui la decisió en roda de premsa. Es pretén així salvar “un espai de creació que forma part de la cultura de Barcelona” que s’incorporarà al conjunt de deu fàbriques de creació de la ciutat.

L’operació es produeix després que els propietaris posessin a la venda l’edifici, operació que feia perillar la continuïtat del projecte escènic del Teatre Tantarantana que es remunta a l’any 1992. La intenció de l’Ajuntament és organitzar un concurs per a la gestió del nou equipament a partir de la l’exercici 2017-2018. Fins a final de temporada, l’espai digit per Julio Álvarez continuarà amb la programació prevista.

Actualment el Teatre Tantarantana disposa de dos espais d’exhibició Per una banda Baixos 22, la sala principal amb capacitat per a 107 persones i, d’altra, Àtic 22 ofereix un espai alternatiu a la segona planta. L’espai incorpora projectes de residència de companyies i l’exhibició d’espectacles. La passada temporada el teatre va sumar 28.140 espectadors per a les 537 funcions a càrrec de 85 companyies.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta