L’IT lidera la participació a l’exposició d’escenografia més important del món.

La capital de la República Txeca ho serà també de l’escenografia entre el 18 i el 28 de juny gràcies a la Quadriennal de Praga 2015, l’exposició internacional d’escenografia més important del món. L’Institut del Teatre lidera la participació catalana en la mostra mitjançant dues exposicions, una conferència, una taula rodona i cinc peces escèniques en viu.

La Quadrienal viurà enguany la seva edició més multitudinària, amb una participació rècord de 71 països. Catalunya es presenta per primer cop com a país gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va destacar divendres durant la presentació que l’esdeveniment servirà per expressar en plenitud el que nosaltres som i fem.

L’estand de Catalunya presentarà la mostra Catalan Ways que reuneix algunes de les creacions de tres figures catalanes de projecció internacional: l’escenògraf Alfons Flores, amb els seus treballs en el camp de l’òpera, moltes d’elles compartides amb el vídeo creador, Franc Aleu, i l’escenògraf i figurinista, Lluc Castells.

En el marc d’aquesta secció es programarà la taula rodona Música, arquitectura, escenografia. Mons sense paraules amb els tres artistes representats a l’estand, el 19 de juny, Dia de Catalunya a la Quadriennal. La mateixa jornada està prevista també la primera de les actuacions a l’estand de Catalunya, la de la cantant i performer Claudia Schneider.

L’Institut del Teatre ha creat un Catàleg-Web on s’avancen els continguts de tot el que serà la presència de Catalunya a la Quadriennal de Praga 2015, espai que reuneix tota la informació generada durant la seva celebració per a la seva posterior consulta:

Enllaç al Catàleg-Web de la PQ’15-Catalunya

 

 

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta