Fotos: Glòria Solsona.

L’autor italià conclou el II Cicle de Lectures Dramatitzades de l’AADPC.

El passat dilluns 17 de novembre pujava a l’escenari de la Nau Ivanow la quarta i última de les lectures dramatitzades del cicle organitzat per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Fundació AISGE i Fundació Romea.

L’obra de l’escriptor italià Italo Calvino Els amors difícils va ser la protagonista d’un muntatge dirigit per Raissa Brighi, que va comptar entre el seu repartiment amb les veus de Carla Vallés, Antonella Caron, Francesca Romana, Gemma Brió i Arnau Armengol.

Raissa Brighi, la directora va triar quatre històries de les 15 que conformen el llibre. Les històries escollides per la temàtica, la il·luminació de les peces i el vestuari escenificaven de forma metafòrica el pas de les estacions.

Les quatre històries tenen ritmes diferents, unes frenètic i d’altres pausat. Els actors, al seu torn, amb el ritme creen el caràcter dels seus personatges de manera que, amb aquest element i l’espai sonor, és suficient per crear una posada en escena completa.

El text de Calvino, a més, té un humor no evident que els actors amb les seves actuacions fan sortir de les profunditats del text. Tots aquest elements transporten l’espectador a quatre estats diferents d’humor. Aconseguit de manera subtil i gens forçada. Un encert per tancar el II cicle de lectures dramatitzades.


 

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta