Més de 60 representants d’ajuntaments i agents del sector de les arts escèniques de Catalunya, han participat aquesta tarda a la sessió informativa convocada per l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música ( INAEM ) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per donar a conèixer els detalls i funcionament del programa PLATEA que, a través d’aquest Institut dependent de la secretaria d’Estat de Cultura, pretén reactivar la circulació d’espectacles d’arts escèniques en espais de les entitats locals.

La jornada, celebrada a la seu del Teatre Lliure, ha comptat amb la presentació del director general de l’INAEM, Miguel Ángel Recio, i el subdirector general de Creació i Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya, Joan Francesc Ainaud. Recio ha recordat que a part de la important dotació econòmica amb què compta el projecte, 6 milions d’euros, la finalitat de PLATEA és doble: “donar un impuls al sector de les arts escèniques i reactivar la programació dels teatres municipals mitjançant la contractació conjunta de companyies per l’INAEM i les entitats locals”.

Per la seva banda, Joan Francesc Ainaud ha recordat que la Generalitat , “com a principal administració en el suport als teatres municipals de Catalunya, està dedicant durant el 2013 dos milions d’euros a la programació d’aquests equipaments. En aquest sentit, l’aportació suplementària de l’INAEM per facilitar la mobilitat de les companyies i per complementar la programació dels teatres municipals suposa una suma d’esforços que no pot sinó ajudar al sector de les arts escèniques de Catalunya”.

Durant la sessió informativa, s’han detallat les bases de participació i resolt els dubtes plantejats des de les entitats locals sobre el procés d’adhesió, el termini finalitza el 31 de desembre de 2013. De la mateixa manera, s’ha anunciat que ja està a disposició pública el catàleg que l’INAEM, a fi de garantir qualitat i diversitat en les propostes, oferirà a les entitats adherides amb més de 400 espectacles que integraran el programa. El programa s’estima que promogui al voltant de 1200 actuacions, que es duran a terme entre els mesos de març i desembre de 2014.

Finalment , s’ha informat que s’elaborarà també un document amb preguntes i respostes freqüents que estarà disponible a les pàgines web de la FEMP i l’INAEM.

Tota la informació i documentació del programa PLATEA està disponible a la pàgina web: http://www.mcu.es/novedades/2013/novedades_platea.html

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta