Directors de primera línia de tot Europa hi participen.

El Biennale College Teatro, celebrat entre entre el 30 de juliol i el 10 d’agost, ha vist passar per les naus de l’Arsenale de Venècia a professors de la talla de Lluís Pasqual, Oskaras Korsunovas, Mark Ravenhill, Fabrice Murgia, Falk Richter, Antonio Latella, Gabriela Carrizo, Neil LaBute o Jan Lauwers. Aquest és el menú formatiu que ha preparat Àlex Rigola com a complement a la Bienal de Teatre que veurà la llum, com la seva periodicitat marca, el proper 2015.

Mentrestant, els tallers han completat les intencions de Rigola de fer de Venècia, a més de seu del festival, un centre de formació de caràcter internacional. El Biennale College Teatro ha inclòs tallers i residències tan variades com els seus professors. Segons el mateix Rigola en declaracions al diari Ara: El més satisfactori d’aquesta experiència és el procés. El temps, intens, que comparteixen mestres i alumnes; hores d’idees i de treball, de teoria i praxi. No necessàriament surten més savis, però marxen amb les idees molt més estructurades. Un bagatge útil per al seu futur. I es percep l’evolució, com tots ells creixen dia a dia com a professionals que es dediquen o volen dedicar-se a la creació.

Tot un esdeveniment que diumenge va concloure amb la presentació dels cinc muntatges cuinats als tallers. Entre el més destacat la peça Just for Venice, proposta de Jan Lauwers que qüestiona el concepte d’”espai buit” de Peter Brook, o Murgia, que utilitza l’experiència dels tallers per crear una comèdia metateatral per parlar sobre la relació entre diners i cultura. Per la seva banda, Lluís Pasqual ha presentat  una desconstrucció de Lorca amb gran presència de traces d’El público, mentre que Richter ha creat una peça basada en l’experiència personal amb tocs de dansa.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta