Centre Penitenciari Brians

L’AADPC engega un nou projecte per acostar les arts escèniques a les persones privades de llibertat.

Any rere any, l’AADPC, amb el projecte de Lledoners, demostra que el teatre és una eina amb la qual les persones privades de llibertat poden adquirir coneixements estimuladors per desenvolupar nous interessos, i, d’aquesta manera, facilitar la seva reinserció social. Enguany ampliem aquesta tasca al Centre Penitenciari Can Brians. La Direcció General de Serveis Penitenciaris finalment ha aprovat el projecte presentat per l’AADPC, que integra com a novetat la participació de les dones internes en la proposta.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar el món de l’espectacle i les arts escèniques al col·lectiu d’interns i internes del centre de Can Brians. I per portar-ho a terme, la implementació d’aquest nou projecte té dues vessants diferenciades, però alhora complementàries entre elles. En primer lloc, es farà la 1a Mostra de Teatre al CP Can Brians 1, amb què s’amplia la tasca duta a terme durant els últims set anys a Lledoners. Les representacions van començar el 31 d’ octubre passat i cada dissabte, fins al 19 de desembre, les persones privades de llibertat de Can Brians gaudiran d’un espectacle dels associats a l’entitat. Per tal d’escollir els espectacles participants l’AADPC ha fet una crida entre els seus associats i associades, alguns dels espectacles que es presenten són: La Sorpresa del Roscón, d’Assun Planas; Jo abans sortia més, de Descartable Teatre; Mudances, de la Companyia En Tàndem; Mrs. Brownie, de Teatre Nu; Pallasso, Pallasso!, de Laudelí Arnau; Xarnegos, de Pentateatre, i Yi – Ha, de Los Moñekos.

Paral·lelament, el director (soci) Jaume Nadal liderarà un grup teatral amb internes que representarà l’obra La Casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca. Aquest projecte, dissenyat per ell mateix, té com a objectiu principal que les dones recloses puguin viure el teatre des de dins, com a actrius, però també en tota la seva dimensió, com a ajudants de direcció, modistes, escenògrafes, tècniques d’il·luminació i de so…

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta