Seleccionem un grapat de sèries que cal conèixer i estan revolucionant el panorama audiovisual

‘El Ramon de les Olives’, ‘Nico&Sunset’, ‘Les coses grans’… En els darrers anys, s’han estrenat a l’Estat espanyol més de 200 websèries, moltes sense necessitat d’emetre’s a la TV convencional, tot i que algunes, com ‘Les coses grans’, han aconseguit fer el salt a la petita pantalla. Altres, com ‘PoliAmor’ o ‘Patates rosses’, han estat produïdes directament per TV3. Format i plataforma ja no importen: sèries rodades amb el mòbil, pensades per a Instagram o nascudes a la xarxa social. Benvinguts a la nova era de l’audiovisual.

Minut feliç, instasèrie

Les noves xarxes socials han vingut per quedar-se, i tot el seu potencial audiovisual es pot posar al servei de la ficció. És el que demostrarà Minut feliç, una de les primeres provatures de sèries per a Instagram, amb guió d’Alberto Ramos, direcció de Pepa Fluvià i amb Kiku Piñol a la càmera. A l’altra banda, l’interpreten Nausicaa Bonnín, Pau Vinyals, Carles Gilabert, Ramon Pujol, Aida Oset i Estel Solé. S’estrena a la primavera, atents al mòbil.

Minut feliç @ Sílvia Poch

#EmilyXaver, el serial del segle XXI

“El otro día os prometí que os explicaría el misterio que se esconde tras esta lápida en la que reposan dos soldados del Imperio Austrohúngaro que lucharon y murieron en la I Guerra Mundial y… que fueron enterrados juntos.” Així començava un fil de Twitter escrit per Guillem Clua. Es va fer viral, s’ha traduït a diversos idiomes i demostra les possibilitats narratives de les xarxes socials. També la importància d’explicar les històries d’amor LGTBI. Bones notícies: es convertirà en una obra de teatre.

Emil y Xaver © Guillem Clua

PoliAmor, relacions instantànies

Més ficció per a Instagram. Amb bombo i plateret, i producció d’El Terrat, TV3 va estrenar el novembre passat PoliAmor, la primera sèrie emesa en directe que permetia interactuar amb els personatges, i fins i tot decidir les trames. Protagonitzada per Nausicaa Bonnín, és una comèdia que aborda les relacions humanes en l’era digital amb direcció i guió d’Àlex Mañas i Jordi Planas. Podeu recuperar-la, però no el directe, com passa amb el teatre.

PoliAmor

Amanda, escull la teva aventura

Aprofitant que l’estiu és un terreny abonat per a les xarxes socials, la dramaturga Blanca Bardagil va explorar l’agost passat les possibilitats de les històries amb Amanda, un exercici narratiu construït sobre la marxa amb interaccions dels usuaris. “L’Amanda no sap on anar de vacances: Roma o Cadaqués. Què vols que faci?”, fou l’inici d’un relat que va enganxar milers d’usuaris.

Esmorza amb mi, websèrie en 360 graus

Arran de l’estrena d’Esmorza amb mi (Sala Beckett, 2018), Iván Morales va decidir crear una websèrie de realitat virtual que permet a l’espectador ser testimoni, des de diferents perspectives, de sis esmorzars privats. Des del mòbil, ordinador o ulleres de realitat virtual, l’espectador es converteix en el realitzador d’aquests retrats d’amor o desamor protagonitzats per alguns dels grans talents emergents com Greta Fernández o Álvaro Cervantes.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta