L’Acadèmia del Cinema Català ha obert les inscripcions dels XIII Premis Gaudí. Els guardons contemplen també, excepcionalment, les produccions estrenades a canals de televisió i catàlegs de programes durant la covid-19. Encara no hi ha data per la gala.

Fins el 6 d’octubre a les 14h totes les produccions catalanes estrenades a sales durant el 2020 (amb una permanència en pantalla de –com a mínim– 7 dies no consecutius) i, de forma excepcional aquesta tretzena edició, també les estrenades a canals de televisió i catàlegs de programes operants a Catalunya entre el 14 de març i el 31 d’agost, poden inscriure’s telemàticament als Premis Gaudí a través del web de l’Acadèmia del Cinema Català, aquí.

La convocatòria està oberta a llargmetratges de ficció, documentals i d’animació participats en un mínim del 20% per una productora domiciliada a Catalunya i que acrediten sis punts de talent català, segons els criteris recollits a les bases.

Pel que fa als curtmetratges, poden optar-hi tots els curts qualificats entre l’1 d’abril de 2019 i el 30 de setembre de 2020 que no s’hagin presentat a l’anterior edició dels premis. Una comissió seleccionarà un màxim de 15 candidats. Finalment, entre les pel·lícules europees estrenades a Catalunya entre el 26 d’octubre de 2019 i el 23 d’octubre de 2020, una comissió escollirà les sis candidates a la categoria, que passaran a la primera ronda de votacions.

Davant la incertesa en l’evolució de la pandèmia, la data de la gala de lliurament de premis es manté oberta a partir del 23 de gener de 2021.

Consulta’n les bases

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta