El dramaturg Xavi Morató.

‘Un peu gegant els aixafa a tots’ és el títol de l’obra guanyadora.

Aquest passat dissabte es va lliurar a Ciutadella de Menorca el Premi Born de Teatre 2014 que ha recaigut en el barceloní Xavi Morató (1983). L’obra Un peu gegant els aixafa a tots s’ha imposat a altres dues finalistes pel “tractament enjogassat dels personatges, creats amb identitats diverses i contrastades, i l’elaboració d’uns diàlegs fluids i punyents que fugen d’una estructura tancada”, ha ressaltat el jurat. L’obra parla des d’un to desenfadat de les relacions de parella en el marc contemporani.

Morató és llicenciat en Comunicació Audiovisual, estudiant de Dramatúrgia a l’Institut del Teatre i guionista de El Jueves des de 2006, on col·labora tant amb la revista com amb diferents projectes per a Internet i televisió.

En seu seu currículum figuren també altres treballs a l’àmbit teatral com 1 Musi…cal? (Cafè – Teatre Llantiol i gira 2006-2009), 1 Altre Musical (Teatreneu i gira, 2009-2010), Trio (Llantiol 2011), Millet, versió original cantada en català (Almeria Teatre, 2012), Night Club Bilderberg a Microteatro por dinero de Madrid, La Dama (2013), una obra finalista a la 18 Mostra de Teatre de Barcelona, Generació de merda (Jove Teatre Regina, 2014) i l’obra curta Reset (Miniteatres, 2014).

Els altres textos finalistes han estat Z, una peça de temàtica actual protagonitzada per una jove parella on l’ambigüitat lingüística lliga molt bé amb l’argument i el caràcter dels personatges i, d’altra banda, Esa visible oscuridad, una història d’amor narrada en clau de flashback per tal de fer comprendre a l’espectador el veritable rerefons del conflicte amorós protagonista.
 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta