Nadala Batiste amb Pere Arquillué a la sère ‘Secrets de família’. .

Atresorava una llarga trajectòria en teatre i televisió.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) informava avui dijous de la mort d’una de les seves sòcies fundadores, l’actriu Nadala Batiste, actriu de dilatada experiència teatral i rostre popular de televisió, sobretot gràcies a diferents treballs en sèries de referència de TV3.

Nascuda a Barcelona el 25 de desembre de 1925 (d’aquí el seu nom), els inicis de la seva trajectòria artística es vinculen a un referent germinal del teatre català de postguerra, l’Agrupació Dramàtica de Barcelona. El seu nom apareix també en el repartiment d’altres títols crucials del panorama independent dels anys seixanta com Una vella coneguda olor de Benet i Jornet. Ja en els anys 80 resultaria una habitual dels muntatges del Centre Dramàtic de la Generalitat.

La seva relació amb la televisió comença entre 1967 i 1972, quan va treballar per a l’espai Teatre català. També va participar en la sèrie La Saga dels Rius, dirigida per Pedro Amalio López el 1976. La popularitat per al gran públic, però, arribaria per mitjà de sèries com Ventdelplà, Secrets de família o Plats Bruts, on va tenir papers destacats.

Pel que fa al cinema, el seu nom apareix lligat a pel·lícules com La plaça del Diamant, La febre d’Or, Una nit a Casa Blanca, Una casa de bojos, El pianista i D’ara endavant, com també als telefilms Càmping, Junts, Aquells cels, La dama enamorada o Quan la ràdio parlava de Franco.

Com a distinció destacada va obtenir la Creu de Sant Jordi el 2003 en reconeixement a la seva aportació al teatre català.

El seu cos reposarà divendres al Tanatori de Les Corts (Av. de Joan XXIII, 17-25, 08028 Barcelona) i el sepeli es farà  dissabte 7 de març a les 13 hores.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta