L’actor barceloní resident a Madrid José Martín Balcells, Pepe Martín, ha mort aquest diumenge, als 87 anys, per problemes cardíacs. Popular sobretot pel paper protagonista a la sèrie de Televisió Espanyola El conde de Montecristo, feia temps que s’havia retirat dels escenaris si bé va participar el 2008 a la pel·lícula La conjura del Escorial i en diversos capítols de la sèrie Cuéntame.

Després de llicenciar-se en Dret i cursar tres anys de Dret Internacional a París, va descobrir que volia ser actor, però no s’hi va llençar fins acabar completament els estudis. Curiosament, el seu pare era crític de teatre.

Pepe Martín va iniciar la seva carrera a França, al Teatre Nacional Popular. En tornar a Espanya va començar a treballar a Televisió Espanyola amb produccions com El galán del bosque petrificado i la sèrie que el va convertir en l’actor de moda: El conde de Montecristo, rodada el 1970. El 1977 va protagonitzar, també a TVE, la sèrie Larra.

El teatre va ser sempre la seva passió. Entre d’altres, va treballar a espectacles com El beso de la mujer Araña de Manuel Puig, el 1980; Antígona d’Espriu, el 1986 (amb Sílvia Munt) i Carícies de Sergi Belbel, el 1994.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta