Que l’art serveixi d’“acte de reflexió, de denúncia i de canvi social”. Amb aquesta vocació neix el nou festival Arrela’t, promogut per l’Ajuntament de Malgrat, a través de la regidoria de Cultura, una nova mostra que vol posicionar-se com una referència de l’Alt Maresme.
L’impulsor de la mostra i regidor de Cultura, Paco Márquez, ha descrit Arrela’t com una oportunitat per “descobrir, acostar endinsar-se en la cultura”. La mostra es va iniciar el passat 28 d’octubre i s’estendrà fins al 26 de novembre.
Entre el cartell destaca la presència d’artistes referents de gèneres diversos com Quim Basart, Claire Ducreux, Claret Papiol, Ronan Tully, Titiriteros de Binéfar i Obskené. Entre altres iniciatives la mostra comptarà amb el programa intern, el FemPop, un festival que vol denunciar el sexisme que regna a la indústria musical.
A banda de la programació escènica adreçada al gran públic, el nou festival acostarà l’art a espais inèdits en la programació cultural com ara escoles públiques o la sala de plens de l’Ajuntament. I detalla que la intenció és que en pròximes edicions el festival incorpori altres disciplines artístiques com la fotografia, la pintura o l’escultura, entre altres.
Aquí teniu la programació completa del festival per caps de setmana:
28 d’octubre. 12 h Patí de l’Arxiu Municipal
EL MUSEU AL CARRER. Claret cloxn
Espectacle : Teatre còmic itinerant. Un il·luminat de l’art el professor Paparinassa, dirigeix de mà mestre el seu ajudant Gatuelles, per captar i emmarcar les millors instantànies d’aquesta infinita pinacoteca imaginària que és la vida del carrer.
31 d’octubre. 21 h Església parroquial de Sant Nicolau
CONCERT DE RÈQUIEM. Arcattia i Cor de cambra Contrapunt
Espectacle: Constarà d’una primera part on el Cor de cambra Contrapunt ens interpretaran 5 peces i tot seguit el quartet de corda Arcattia tocarà diferents fragments de diversos Rèquiems.
4 de novembre 11 h Parc de Can Campassol
LIMITS. Ferran Orobitg. Fadunito produccions S.L.
Espectacle solo de teatre físic multidisciplinar on conflueixen el circ, la manipulació d’objectes, el moviment, el teatre, la música i el clown. Obra inspirada en el conte “L’elefant encadenat” de Jorge Bucay, plantejada com a metàfora dels marcs mentals que ens autoimposem i que ens impedeixen créixer com a persones. Les barreres són més a dins que fora de nosaltres
de 17 a 19 h Escola Marià Cubí
CIRC EN FAMÍLIA. El Circ Petit,
Els valors de base del Circ Petit és que el “circ és art”. Independentment del nivell tècnic que pot tenir o adquirir una persona que fa circ, aquella persona, en el moment que decideix fer circ, ha d’assumir que fa art. “Art” significa creació, investigació, imaginació, originalitat, dedicació i emoció.
11 de novembre 12 h Plaça Església
SILENCIS. Claire Ducreux
Solo de dansa, teatre-visual i humor de carrer. Una peça que neix de la necessitat de compartir l’espai-temps transparent que envolta el silenci, de compartir una essència poètica, un tempo, una mirada sobre allò imperceptible… Un instant propici per veure ballar les coses immòbils, per sentir-se infinitament viu. Un arbre que s’estremeix. Una ànima que balla. Una invitació a respirar junts al ritme lent i profund de la vida.
12 de novembre 12 h Escola Montserrat
MOLAR. Quim Bigas
Un projecte enèrgic i vitalista centrat en la felicitat i el comerç de les emocions, amb el cos com a protagonista principal. Una peça que planteja les emocions col·lectives com una font de moviment important per a la societat actual.
Presentació del llibre EL CARRER ÉS NOSTRE. Aída Pallarès i Manuel Pérez
És un relat sobre les arts escèniques de carrer a Catalunya. D’una banda per a entendre què són i què signifiquen. D’altre per reflexionar sobre què suposen per a tots nosaltres com a possible significació primera de la democratització real de l’art. És un viatge recent per la història recent de les arts al carrer i un parèntesis per a pensar on són i en quin punt estan.
18 de novembre 11 h Centre Cultural
MARICASTAÑA. Titiriteros de Binéfar (Huesca)
Teatre de titelles amb texts clàssics per a nens i nenes amb música en viu. Texts de Ramón Gómez de la Serna, Juan Ramón Jiménez, Miguel Hernández, María Elena Walsh, Antoniorrobles.
FUENTEOVEJUNA. De Obskené
Durada: 65 minuts. Per a tots els públics, edat recomanada a partir de 12 anys. Gratuït
Fuenteovejuna surt al carrer, per a actualitzar i presentar en clau contemporània el clàssic de Lope de Vega. Una adaptació amb 7 actors que interpreten enèrgicament els conflictes entre el poder tirà i la tirania del poble. Els actors comenten i opinen sobre els fets, es fan preguntes i interpel·len als espectadors.
25 de novembre 18 h Església Parroquial de Sant Nicolau
CONCERT SOLIDARI. Aeham Ahmad pianista sirià-palestí
26 de novembre Malgrat de Mar
Festival FemPop