El primer programa amb Narcís Puig com a director avança 17 produccions i coproduccions en una línia continuista protagonitzada per l’autoria catalana i per ampliar espais a la cerca de nous públics.
Ja ens ho havien avançat: el canvi en la direcció de Temporada Alta mantindrà l’essència que ha fet del festival de Girona i Salt una cita de referència de la tardor escènica. En la seva primera roda de premsa com a director de la mostra, Narcís Puig ha presentat 17 produccions i coproduccions que formaran part d’un programa 2025 que manté les línies estratègiques i el suport continuat als artistes que gairebé s’han convertit en un segell del festival
En la presentació a mitjans celebrada dimarts a l’Espai Volart de Barcelona, Puig ha descartat un “canvi radical” en la línia artística, ni grans transformacions “que es puguin percebre abans de tres anys”. S’apostarà com sempre “per arribar a públic molt divers perquè cada ciutadà trobi el seu espectacle”, amb la voluntat també de cercar “públics diferents per ampliar la base, sobretot els que no estan acostumats a trobar teatre en el seu entorn”.

La gran producció pròpia del festival serà Ai! la misèria ens farà feliços, un text de Gabriel Calderón (Història d’un senglar) que encara està en procés d’escriptura que comptarà amb un repartiment de primer nivell format per Pere Arquillué, Daniela Brown, Joan Carreras i Laura Conejero. L’obra s’ambienta en un futur distòpic en què els actors han estat substituïts per robots, i serà la primera vegada que un autor i director repeteixi en l’aposta del festival per barrejar equips artístics catalans amb figures del panorama internacional, com ja va passar amb creadors com Oskaras Koršunovas i Krystian Lupa.
Segons Pere Arquillué, present també a la roda de premsa, l’obra suposa un repte “perquè pràcticament no sabem ni de què anirà. Serà com recuperar el joc i la màgia d’un text de nova creació que et porta a mons sorprenents”.
L’altra producció pròpia del festival serà el tradicional Torneig de Dramatúrgia, que enguany, en la seva quinzena edició, arribarà als 116 participants.
Angélica Liddell i Miet Warlop, estrelles de les coproduccions
És ja una artista clàssica de Temporada Alta, on hem pogut veure gairebé tots els seus espectacles dels últims anys, i, de nou, la papessa Angélica Liddell tindrà una estrena absoluta en el festival que portarà com a títol Seppuku. Es tracta del final d’una trilogia sobre la mort, en aquest cas un homenatge a Yukio Mishima i el seu suïcidi ritual.
Per la seva banda, l’artista belga Miet Warlop, que recordem de l’obra One Song vista al Lliure, presenta Inhale Delirium Exhale, una peça concebuda com “teatre visual amb molt d’humor”, amb un punt de partida basat en la reflexió sobre el procés artístic.

En total, Temporada Alta ha presentat tretze espectacles més, nou dels quals seran estrenes absolutes. Destaquen Foc, de Bàrbara Mestanza, sobre la cultura de la cancel·lació; Nosaltres els sense nom, de Mos Maiorum, al voltant de la figura de l’anarquista Joan Garcia Oliver; Abecedari, de Moukhles & Sentís, que ens convida a reflexionar sobre l’herència i el llegat, i Els darrers sis dies, de Marta Barceló, que aborda les relacions de família en la primera coproducció del festival amb el Teatre Principal de Palma.

Doblet de Josep Maria Miró
Josep Maria Miró, fidel a l’ecosistema de Temporada Alta, hi presentarà dues obres: La Majordoma, monòleg interpretat per Rosa Renom, segona part del ‘Tríptic de l’epifania’, i El Monstre, recent guanyadora del Premi Quim Masó, amb un repartiment format per Àurea Màrquez, Joan Negrié i Albert Prat.
Pel que fa a la dansa, Roser López Espinosa presentarà Cèl·lula #6, mentre que Mal Pelo té previst fer funcions de We: nosaltres i els temps, una peça sobre la transmissió de la memòria en un moment en què la companyia ja pensa en la transmissió del seu llegat.

La memòria escènica també hi té un lloc a Llibràlegs, el cicle de lectures dramatitzades a biblioteques i espais de lectura, amb un recull dels textos llegits entre 2014 i 2021. Finalment, Temporada Alta renova la col·laboració amb el Festival Clàssics amb dues lectures més: De Profundis, d’Oscar Wilde, amb David Verdaguer, i Diaris, d’Anaïs Nin, amb Elisabet Casanovas.