L’octubre passat, Fundació SGAE va presentar l’Anuario SGAE 2016 de las Artes Escénicas, Musicales y Audiovisuales, en què es recullen les dades estadístiques del sector artístic corresponent a l’any anterior. Un estudi detallat, del qual es pot extreure una valuosa informació sobre la salut del món de l’espectacle a l’Estat espanyol, en constant davallada –excepte alguns moments de repunt– des de 2010.
Les xifres de l’anuari confirmen que, l’any 2015, l’àmbit de les arts escèniques es va mantenir estable respecte del curs anterior. La recaptació va augmentar sensiblement –va passar dels 211,5 milions d’euros de 2014 a 221,1 milions–, tot i que el nombre d’espectadors i de representacions es va reduir en totes les comunitats autònomes, i també el nombre de recintes escènics que van tenir activitat. Una altra dada que cala tenir en compte és que Catalunya concentra el 21,4 % de la recaptació total a l’Estat, amb uns ingressos que van superar els 47 milions d’euros, dos milions més que l’any 2014.
L’anuari no tan sols posa a l’abast de tothom l’evolució estadística de la cultura, sinó que conté un capítol dedicat a l’anàlisi de les noves tecnologies, que ofereix informació rigorosa sobre l’ús d’Internet a Espanya i a Europa, el rànquing d’aplicacions, la implementació de les TIC a les empreses o la descàrrega il·legal de continguts en línia. L’Anuario SGAE 2016 de las Artes Escénicas, Musicales y Audiovisuales es pot consultar de manera gratuïta a www.fundacionsgae.org i www. sgae.es.