El teatre és un llenguatge multidisciplinari relacionat amb múltiples disciplines del disseny com ara l’escenografia, el vestuari o la il·luminació. Per aprofundir en la relació de tots aquests àmbits arriba el cicle Dissenyar l’escena, una activitat organitzada pel Museu del Disseny de Barcelona en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya i la Biblioteca El Clot – Josep Benet.
El punt de partida de l’anàlisi seran diferents espectacles de la temporada 2016-2017 del Teatre Nacional de Catalunya al llarg de la temporada. Les sessions tindran lloc entre octubre i maig a sala d’actes de la Biblioteca El Clot – Josep Benet (edifici Disseny Hub Barcelona).
L’entrada és gratuïta fins a esgotar aforament i el programa complet és el següent:
ESCENOGRAFIA
Dilluns 10 d’octubre de 2016, 19 h
El coratge de matar, de Lars Norén
Magda Puyo (directora de l’obra) conversarà amb Pep Duran (escenògraf de l’obra) i amb Anna Alcubierre (escenògrafa) sobre l’escenografia i el procés creatiu de l’espectacle.
VESTUARI
Dilluns 12 de desembre de 2016, 19 h
La fortuna de Sílvia, de Josep Maria de Sagarra
Jordi Prat i Coll (director de l’obra) conversarà amb Míriam Compte (figurinista de l’obra) i amb Núria Aragonès (especialista en vestuari teatral dels segles XVII al XX) sobre el vestuari i el procés creatiu de l’espectacle.
ESCENOGRAFIA
Dilluns 23 de gener de 2017, 19 h
En la solitud dels camps de cotó, de Bernard-Marie Koltès
Ignasi Camprodon (coordinador artístic) conversarà amb Sebastià Brosa (escenògraf de l’obra) i amb Lluís Pau (interiorista i dissenyador industrial) sobre l’escenografia i el procés creatiu de l’espectacle.
IL·LUMINACIÓ
Dilluns 27 de febrer de 2017, 19 h
La senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda
Sergi Belbel (director de l’obra), conversarà amb Kiko Planas (il·luminador de l’obra) i amb Jordi Moya (il·luminador) sobre la il·luminació i el procés creatiu de l’espectacle.
VESTUARI
Dilluns 24 d’abril de 2017, 19 h
A tots els que heu vingut, de Marc Rosich
Marc Rosich (autor i director de l’obra) conversarà amb Mercè Paloma (figurinista de l’obra) i amb Ester Barón (historiadora de l’art) sobre el vestuari i el procés creatiu de l’espectacle.
IL·LUMINACIÓ
Dilluns 15 de maig de 2017, 19 h
Ricard III, de W. Shakesperare
Xavier Albertí (director de l’obra) conversarà amb Ignasi Camprodon (il·luminador de l’obra) i amb Toni Rueda (Il·luminador) sobre la il·luminació i el procés creatiu de l’espectacle.