La teta calva, Pérez&Disla i l’Hongaresa són les principals protagonistes de D.O. València, el cicle que organitza la Sala Beckett perquè Barcelona prengui el pols al bon moment dramatúrgic que viu la terreta. 5 espectacles, un concert i dues xerrades per entendre millor la situació cultural dels artistes del País Valencià. Del 28 de febrer al 18 de març.
El cicle arrencarà amb Llopis de Xavo Giménez (La teta calva), un monòleg humorístic en què arriben a aparèixer un home llop valencià, un viatge a mart sense bitllet de tornada, un cowboy tocant el banjo i un fatxenda bevent orxata. Pocs dies després – els dies 1 i 2 de març-, la mateixa companyia presentarà Síndrhomo de María Cárdenas, text guanyador del premi Max a Millor autoria revelació l’any 2017.
La setmana acabarà amb un concert de Las víctimas civiles que presentarà el seu últim disc, ‘40 años de postfranquismo español’. La banda, encapçalada per Héctor Arnau, és també, l’autora de la cançó ‘Canción total’ que han popularitzat Maria Arnal i Marcel Bagés al seu disc 45 cerebros y un corazón. El 9 de març el mateix cantant Héctor Arnau tornarà a escena amb El feminista, un text escrit i dirigit per ell mateix que comptarà amb diversos convidats. El 10 i 11 de març serà el torn de Carinyo de Juli Disla (cia. Pérez&Disla), un espectacle que gira al voltant del món de la parella. Tancarà el cicle Ultramarins de Paco Zarzoso (Cia. Hongaresa), la història d’un pare i d’una filla que pelegrinen per pobles de l’interior d’Espanya dels anys 50 amb una carpa en què ofereixen un espectacle que tracta del mar i les seves meravelles.
A més, l’activitat del cicle es complementarà amb dues xerrades que giraran al voltant de la dramatúrgia i la creació contemporània valenciana: una xerrada entre l’autor i actor de l’espectacle Llopis, Xavo Giménez, i Jorge Picó. I el plat fort: una conversa sobre dramatúrgia valenciana entre Paco Zarzoso i Ramon X. Rosselló, professor titular al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València i membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.
La proposta de D.O. València inclou també el curs que Zarzoso impartirà del 12 al 16 de març: Teatre eròtic i teatre pornogràfic, un taller destinat a dramaturgs, directors, actors i poetes escènics.