Entre el 22 i el 24 d’octubre, l’Institut del Teatre acull “Teatre de titelles: desdoblament i alteritat”, un simposi que pretén donar una visió filosòfica i contemporània a les dramatúrgies produïdes pel teatre de figures. L’anàlisi multidisciplinària d’aquesta manifestació escènica permetrà abordar el tema des de la perspectiva de l’urbanisme, l’antropologia, la representació de mites, el joc i la idea d’alienació.
La convocatòria del simposi coincideix amb l’exposició Figures del desdoblament. Titelles, màquines i fils, creada i dirigida per Anna Valls, directora del MAE Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques, i Toni Rumbau, també coordinador general de la mostra, oberta a l’Arts Santa Mònica del 9 d’octubre al 10 de gener. L’exposició marcarà també l’inici de les activitats de l’IF Barcelona (Imaginació i Forma), el festival que es desenvoluparà el darrer trimestre de l’any.
L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre de Barcelona i l’Associació Interseccions organitzen el simposi, adreçat especialment a investigadors, professionals i estudiants d’arts escèniques centrats en el camp del teatre visual, d’objectes i de titelles, i constarà de tres sessions –“La ciutat com a espai de desdoblament”, “L’alteritat com a subjecte antropològic” i “Joguines, nines i altres objectes de projecció”– formades per una ponència, comunicacions i una taula de debat.