Un conte clàssic revisat amb perspectiva de gènere, un espectacle sobre el vincle entre la vida i l’aigua i una proposta amb poesia visual i música en directe. Aquestes són algunes de les opcions que ens planteja Escena Familiar marcades per un gran petit festival.
Festuc Teatre i La llàntia meravellosa
La companyia de Corbins, Festuc Teatre, després d’un extens periple amb el seu espectacle més popular i premiat, Adéu, Peter Pan, presenta La llàntia meravellosa, un espectacle de titelles que, com en el cas de l’anterior, va més enllà de la història a la qual remet el títol. La dramatúrgia va acompanyada d’una revisió sobre la mirada de perspectiva de gènere de la mà de Cristina Vila (sociòloga i especialitzada en igualtat de gènere) i d’Alba Teixidó (historiadora i formada en estudis sobre la diferència sexual) que han vetllat perquè el llenguatge de l’obra sigui inclusiu i trenqui amb els estereotips i micromasclismes presents en molts àmbits de la nostra vida. La protagonista és una nena, i la llàntia meravellosa del títol està habitada per un geni capaç de concedir tres desitjos. Però el que realment desitja la nena és que la seva mare es curi de la malaltia que pateix i això el geni no ho pot fer, ja que només pot actuar sobre la persona que ha trobat la llàntia. Així és com La llàntia meravellosa parla de temes com l’acceptació, la superació de les pors, la força de l’amor o la importància d’allò que és realment essencial a la vida, fugint de qualsevol actitud alliçonadora. L’espectacle, que segueix la línia artística per la qual Festuc ja és recognoscible, barreja teatre de text, titelles i música, amb una escenografia innovadora. L’estrena oficial del muntatge a Catalunyava ser al Teatre La Unió d’Alpicat, després d’haver-se vist la versió en castellà a la Feria de Teatro de Castilla y León de Ciudad Rodrigo. A Barcelona, passarà pel SAT Teatre del 4 al 12 de desembre.
Nous espectacles d’Engruna Teatre i Ponten Pie a El Petit
Fins al 28 de novembre arriba el festival El Petit —abans El Més Petit de Tots—, amb una quinzena d’espectacles, entre els quals el darrer de la companyia Ponten Pie, Bajau, que aborda el vincle íntim de la vida amb un element com l’aigua, i l’estrena de l’espectacle Univers, d’Engruna Teatre, basat en la poesia visual i la música en directe. A més d’aquestes dues produccions, al festival s’hi podran veure Le mensonge (Compagnie Act2 ), Blâfugi (Ocell Blau), Muuuun (La Curiosa), Natanam (DA.TE Danza), Contes a 2 metres (El Petit/FLIC), Fibres Vegetals (Colectivo Terrón), Nius (CreaMoviment), mOts premiers (AK Entrepôt), Bestiaire végétal(Colectivo Terrón), Mimesis (Zig Zag Danza), dAzzleMAZE (Dalija Acin Thelander) i …i les idees volen (Animal Religion). En paral·lel al festival se celebrarà el 6è Encontre Internacional d’Arts Per a la (Primera) Infància.