L’activitat escènica de la ciutat no se’n va de vacances. Tragèdia o comèdia, de gran o petit format, en sala o al parc… Aquí teniu una selecció de propostes ben variades per continuar gaudint del teatre a l’agost.
1. Shakespeare a l’aire lliure
Un any més, els Parking Shakespeare ocupen l’espiral del Parc de l’Estació del Nord per explicar les històries del bard. La pandèmia els ha fet anul·lar una de les dues propostes que tenien previstes (Romeu i Julieta), però encara continuen amb Un somni d’una nit d’estiu dirigit per Sílvia Navarro, un muntatge ple de bromes, cançons i energia positiva. Teatre a l’aire lliure i a taquilla inversa (el públic paga al final el que pot i vol) que aquesta setmana arriba a les seves últimes funcions els dies 3, 5, 6 i 7.
2. El Poliorama de les companyies
Fins al dia 7, teniu una última oportunitat per veure el fenomen de La Calòrica: De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda. Una comèdia esbojarrada sobre el canvi climàtic en què Mònica López se suma al repartiment de la companyia. Després, a partir del dia 11 i durant dues setmanes, Projecte Ingenu agafa el relleu amb el seu homenatge a Lorca: Bodas de sangre. El grup dirigit per Marc Chornet torna a l’escriptor andalús en una nova proposta estrenada a l’última Mostra d’Igualada.
3. Els grans noms de Focus
Durant la primera setmana d’agost, els teatres del Grup Focus encara continuen amb algunes de les propostes del Grec ciutat. És el cas de Pedro Páramo, l’adaptació de la novel·la de Juan Rulfo que es pot veure al Romea amb Pablo Derqui i Vicky Peña dirigits per Mario Gas (fins al 8 d’agost). O de Delicades, el treball de les T de Teatre amb Alfredo Sanzol que ha tornat una dècada després de la seva estrena al Teatre Goya (també fins al 8). Un altre gran nom és el de Joan Pera, que torna al Condal amb Alguns neixen estrellats, una comèdia de la seva autoria en què comparteix escenari amb David Olivares (fins al 15).
4. Comèdies de proximitat
Algunes de les sales petites de Barcelona continuen oferint riallades durant tot el mes. És el cas del Teatre Gaudí, que manté en cartell El temps que conta de Virginia Sànchez, un muntatge sobre el pas del temps i els períodes que canvien la vida estrenat al juliol dins del Grec. Per la seva banda, la Sala Versus Glòries recupera Angle mort, una obra escrita per Sergi Belbel i Roc Esquius en què el director d’una petita empresa ha de decidir de quin dels seus treballadors prescindeix (del 4 d’agost al 12 de setembre). I ja a finals de mes, a partir del 24, torna al Maldà El bon policia, el clàssic de Santiago Rusiñol que Ricard Farré i Arnau Puig han adaptat per a dos actors amb canvis de paper vertiginosos.
5. La ciutat com a ecosistema
Al CCCB i fins al 19 de setembre es pot veure Urban Nature, la instal·lació participativa dels alemanys Rimini Protokoll sobre les múltiples realitats que habiten una mateixa ciutat. A mig camí entre el teatre i l’exposició, aquesta experiència permet actuar alhora com a públic i intèrpret, per observar-se mútuament i descobrir el grau de connexió entre històries que aparentment no tenen res a veure.
6. Teatre a la pantalla
Les sales en línia del Lliure i del TNC iniciades a conseqüència de la pandèmia continuen actives durant l’estiu. En elles es poden recuperar tant les gravacions dels espectacles de la temporada com, en el cas del Lliure, els muntatges fets expressament per a la pantalla, com els Clàssics per a criatures o el Teatre radiofònic.