Us en fem un petit tast a continuació.
CURS BÀSIC DE DRET AUDIOVISUAL
Els coneixements mínims legals que hauries de tenir… perquè t’afecten
amb Cristina Calvet
6, 8, 13 i 15 d’octubre
Has treballat en una sèrie de TV: quins drets tens sobre la teva participació? Hi ha límits de protecció de la pròpia imatge en plataformes com Youtube, o és una batalla perduda? I com a autor, quins drets s’han de cedir al productor? I aquests drets, a qui els pot transmetre el productor? Quines afectacions pot tenir estar en un contracte de coproducció? I si és internacional? Aquestes i moltes altres preguntes trobaran resposta en aquest curs del qual pots treure un gran profit, tant si et dediques a la interpretació o a la producció com si ets director de cinema i/o realitzador de programes de televisió o ets autor d’un text o d’una música i treballes en l’àmbit audiovisual.
Assabenta’t del medi professional en què habites; t’interessa tenir els coneixements mínims legals, perquè t’afecten…
Cristina Calvet, advocada de l’AADPC especialitzada en drets de la propietat intel·lectual i en altres disciplines jurídiques afins dintre els sectors artístic i cultural. Fa més de set anys que treballa a l’AADPC com a assessora jurídica en defensa dels intèrprets que desenvolupen la seva feina en els àmbits escènic i audiovisual.
ENTRENAMENT VOCAL: EL CÀSTING PER A TEATRE MUSICAL
Amb Daniel Anglès i Susanna Domènech
25 d’octubre i 8 de novembre (dissabtes), sessions grupals, i
del 27 d’octubre al 7 de novembre, sessions individuals
Estàs preparat per superar un càsting de teatre musical? Aquest curs d’entrenament vocal proposa un treball específic i personalitzat de tècnica i pautes d’entrenament del procés de càsting. A través d’un simulacre, responent a una convocatòria d’audició que es farà arribar a tots els inscrits dues setmanes abans de l’inici del curs, els alumnes viuran el procés d’audició propi i veuran el dels seus companys. En acabar, el professor farà un diagnòstic en què analitzarà les claus de l’audició, el material seleccionat i la manera de presentar-lo. En finalitzar la primera sessió (grupal), cada alumne tindrà les indicacions precises que treballarà en sessions individuals al llarg de dues setmanes. En la tercera fase es repetirà el simulacre de càsting i aquesta vegada s’analitzaran les diferències en l’execució, es determinaran patrons i metodologies que es puguin executar en el futur, així com material per entrenar.
Les sessions en grup es faran amb Daniel Anglès i un pianista acompanyant. Les individuals, amb l’equip de professors de l’escola AULES.
Daniel Anglès actualment és director resident de Lés Miserables, de gira per Espanya, estrenat al Gran Teatre del Liceu el juliol de 2014; director associat de La Belle et a Bête a París, i director del musical Per sobre de totes les coses, estrenat al TGB el mes de juliol passat. També ha actuat com a cantant en destacats muntatges i acaba d’enregistrar el seu primer disc, Punto de Rocío, que es publicarà a la tardor. Ha dirigit el càsting de nombrosos musicals de gran format a Madrid i Barcelona, així com l’icònic musical Hair, estrenat al Teatre Apolo de Barcelona el desembre de 2010, i al Teatro Coliseum de Madrid l’octubre de 2011. És director i fundador de l’escola AULES, on es preparen els futurs intèrprets de Teatre Musical, i imparteix classes de cant i entrenament vocal, especialitzat en Estill Voice Training.
JORNADES DE DIRECTORS. Una trobada amb…
Lluís Pasqual, Xavier Albertí i Mario Gas
10, 17 i 24 de novembre a El Molino
La Secretaria de Directors de l’AADPC, encapçalada per Martín Curletto, és al darrere d’aquesta iniciativa que es troba a mig camí entre la formació i la divulgació. Està concebuda com un punt de trobada i d’intercanvi per a professionals de la direcció en l’àmbit de les arts escèniques. Seran un total de tres jornades en les quals directors de prestigi conversaran amb el també director Martín Curletto sobre l’art de la direcció, a partir dels gèneres en què han excel·lit i amb què han presentat muntatges que han esdevingut referents.
En aquesta aventura ens acompanyaran l’actual director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, que abordarà la direcció d’un autor tan emblemàtic i complex com és Federico García Lorca. Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, parlarà del gènere de la sarsuela i els espectacles lírics al nostre país, mentre que Mario Gas tractarà sobre el Teatre musical i la figura d’Stephen Sondheim.
L’emblemàtic teatre d’El Molino és la seu que acollirà aquestes jornades, que esperem que siguin del vostre interès:
– 10 de novembre – Lluís Pasqual.
– 17 de novembre – Xavier Albertí.
– 24 de novembre – Mario Gas.
Per a més informació sobre aquests cursos, descomptes i modalitats de pagament, adreceu-vos a l’AADPC