‘La bona persona de Sezuan’ i ‘Els Jocs florals de Canprosa’ tenen set nominacions

‘Àngels a Amèrica’ ha obtingut 8 nominacions als Premis Butaca 2019 i es converteix així en la favorita de la 25a edició dels guardons. Millor muntatge teatral, millor direcció (David Selvas), millor actor (Pere Arquillué) i millors actor i actriu de repartiment són les principals categories en què ha estat nominada. Amb set nominacions se situen ‘La bona persona de Sezuan’ i ‘Els Jocs florals de Canprosa’, ambdues estrenades al TNC, i amb sis, ‘La reina de la bellesa de Leenane’, de La Perla 29, i el musical ‘La Jaula de las Locas’. ‘Stabat Mater’ (TNC) i ‘Pasionaria’, (La Veronal, Festival Grec), amb quatre nominacions respectivament, tanquen el grup d’obres més destacades d’aquesta edició, que es resoldrà el 14 de juliol amb la gala de lliurament de premis al Mercat de les Flors. Com és habitual en aquests guardons per votació popular, les candidatures preseleccionades es poden votar des d’ara i fins al 7 de juliol al web dels premis.

Enguany les nominacions han quedat molt repartides amb fins a cinc obres gairebé empatades: ‘Angels a Amèrica’ (8), ‘La bona persona de Sezuan’ (7), ‘Els jocs florals de Canprosa’ (7), ‘La reina de la bellesa de Leenane’ (6) i ‘La jaula de las Locas’ (6). Fins a deu espectacles opten al premi al Millor Muntatge teatral, entre els quals no hi ha, no obstant, ‘Els jocs florals de Canrposa’ ni ‘La jaula de las locas’, que competeixen en la categoria de Millor Musical. Així doncs, les principals aspirants seran ‘Àngels a Amèrica’, ‘La reina de la bellesa de Leenane’, ‘La bona persona de Sezuan’, però també hi han estat nominades ‘La tendresa’ (de T de Teatre i Dagoll Dagom), ‘L’habitació el costat (La Brutal/ La Villarroel) o ‘Dogville: un poble qualsevol’ (del Teatre Lliure).

En l’apartat de direcció, competiran noms consagrats com Àlex Rigola (‘Vania), Jordi Prat i Coll (‘Els jocs florals de Canprosa’), Magda Puyo (‘Stabat Mater’), Oriol Broggi (‘La bona persona de Sezuan’) o Sergi Belbel (‘Una gossa en un descampat’), nous clàssics de la direcció com Julio Manrique, amb debutants com Oriol Pla (‘Travy’) i noms més coneguts pel seu rol d’intèrprets com David Selvas i la seva multinominada ‘Àngels a Amèrica’. Les actrius que optaran al Premi Butaca són Marta Marco (‘La reina de la bellesa de Leenane’), Mercè Arànega (‘Shirley Valentine’), Montse Esteve (‘Stabat Mater’), Clara Segura (‘La bona persona de Sezuan’) i Maria Rodríguez (‘Una gossa en un descampat’).

Els intèrprets masculins candidats al premi són Pere Arquillué (Àngels a Amèrica), Eduard Farelo (‘Una Ilíada’), Pablo Derqui (‘Com els grecs’), Roger Coma (‘Lapònia’) i Lluís Homar (‘La neta del senyor Linh’). Pel què fa als muntatges de petit format, els aspirants al Premi Butaca són ‘Travy’ (Teatre Lliure), ‘La gossa en un descampat’ (Sala Beckett/Festival Grec), ‘Vania’ (Temporada Alta), ‘Stabat Mater’ (TNC), ‘Lapònia’ i ‘Els ocells’ (Temporada Alata). De la seva banda, els musicals que competeixen pel guardó en la seva categoria són ‘La jaula de las locas’ (de Nostromo Live), ‘Maremar’ (Dagoll Dagom), ‘Fun Home’ (al Onyric Condal) i ‘Els jocs florals de Canprosa’ (TNC).

En dansa, els espectacles nominats són ‘Pasionaria’, ‘Gran Bolero, ‘On Goldberg Variations’ i La Oscilante’.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta