Actualització: 16 de febrer.

Aquest matí, els Mossos d’Esquadra han detingut Pablo Hasel al rectorat de la Universitat de Lleida on ha passat la nit amb una cinquantena de manifestants. Les mostres de suport del sector cultural no s’han fet esperar. El Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, el Teatre Nacional de Catalunya, l’Auditori, el Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu han emès un comunicat conjunt reiterant el “respecte pels drets fonamentals dels creadors i creadores” i citant a Fabià Puigserver: “Sense llibertat d’expressió no hi ha democràcia“. També altres institucions, col·lectius culturals i personalitats del sector exposen a través de la xarxa mostres de suport al raper. Hi ha concentracions convocades per avui a tot el territori, entre elles la de Barcelona, a les 19h a la Plaça Lesseps.

——

Representants culturals com Gerard Quintana, Jordi Cuixart, Sílvia Bel o la consellera Àngels Ponsa van assistir ahir a l’acte de suport al raper Pablo Hasel, condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

L’acte va ser organitzat per l’Acadèmia Catalana de la Música i va comptar amb el suport de 65 entitats culturals, entre elles l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. L’acció es va fer a través de Zoom, després que la Junta Electoral no autoritzés la concentració prevista inicialment a Barcelona. En ella, es va llegir un manifest en rebuig a la condemna de Pablo Hasel i en defensa de la llibertat d’expressió, es va fer menció a la situació d’exili de Valtonyc a Bèlgica i va recordar l’informe de Freemuse pel qual Espanya lidera la llista de països amb artistes a la presó. “Considerem que aquests atacs a la llibertat d’expressió són un advertiment a la resta de treballadors de la cultura, a la resta d’artistes, a la resta de creadors i de la ciutadania en general”, va recalcar el president de l’Acadèmia Gerard Quintana. La consellera Àngels Ponsa va declarar que l’ordre de detenció és “una vulneració dels drets de la llibertat d’expressió i de creació”.

Aquest vespre s’acaba el termini del cantant per ingressar voluntàriament a la presó. Hasel ha declarat a través de twitter que seria “una humiliació indigna” acudir-hi. “Hauran de venir a segrestar-me“.

Vídeo de l’acte 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta