‘Isaki Lacuesta i Mar Targarona encapçalen la llista de nominats, a la qual s’hi sumen Jaime Rosales i Elena Trapé

La propera gala dels Premis Gaudí tindrà lloc el diumenge 27 de gener de 2019 al Palau de Congressos de Catalunya i serà presentada pel Mag Lari. El 3 de gener començarà la segona volta de votacions d’on sortiran els films guanyadors de cada categoria. Un apunt: la meitat dels llargmetratges nominats estan dirigits per dones.

Millor pel·lícula: ‘Les distàncies’, ‘Jean-François i el sentit de la vida’, ‘Formentera Lady’ i ‘Yo la busco’.

Millor direcció: Estan nominats Elena Trapé (Les distàncies), Celia Rico (‘Viaje al cuarto de una madre’), Isaki Lacuesta (‘Entre dos aguas’) i Jaime Rosales (‘Petra’).

Millor guió:  Celia Rico en solitari; Elena Trapé juntament amb Miguel Ibáñez Monroy i Josan Hatero; Isaki Lacuesta amb Isa Campo i Fran Araújo, i Jaime Rosales amb Michel Gaztambide i Clara Roquet.

Millor actor: Àlex Brendemühl, per ‘Petra’; Israel Gómez Romero, per ‘Entre dos aguas’; Sergi López per ‘La vida lliure’ i Mario Casas per ‘El fotógrafo de Mauthausen’.

Millor actriu: Estan nominades Alexandra Jiménez, per ‘Les distàncies’; Bárbara Lennie, per ‘Petra’; Carme Elías per ‘Quién te cantará’; Lola Dueñas, per ‘Viaje al cuarto de mi madre’.

Millor actor i actriu secundari: Aspiren al premi Anna Castillo (‘Viaje al cuarto de mi madre’), Marisa Paredes (‘Petra’), Maria Ribera (‘Les distàncies’), Clara Segura (‘Durante la tormenta’), Oriol Pla (‘Petra’), Miki Esparbé (‘Les distàncies’), Alain Hernández (‘El fotógrafo de Mauthausen’) i Eduard Fernández (‘Todos lo saben’).

Millor documental: Alba Sotorra amb ‘Comandant Arian’, Diana Toucedo (‘Trinta lumes’), Carles Bosch (‘Petitet’) i Gustavo Sánchez (‘I Hate New York’).

Millor pel·lícula per a televisió: Sílvia Quer, amb ‘De la ley a la ley’; Sílvia Munt amb ‘Vida privada’; Joel Joan, amb ‘El nom’, i Lluís Maria Güell amb ‘Vilafranca’.

Curtmetratge: Bàrbara Farré per ‘La última virgen’; ‘Tomorrow’, d’Andrew Tarbet; ‘Primer estrall’, de Ventura Durall, i ‘Silencio por favor’, de Carlos Villafaina.

Millor pel·lícula europea: Estan nominades ‘Call me by your name’ dirigida per Luca Guadagnino; ‘Caras y lugares’, dirigida i escrita per Agnès Varda i JR; ‘Cold war’, dirigida i escrita per Pawel Pawlikowski, i ‘El hilo invisible’ dirigida i escrita per Paul Thomas.

Millor film d’animació: En l’apartat de Millor film d’animació, aspiren a l’estatueta ‘Black Is Beltza’ dirigida per Fermín Muguruza i ‘Memòries d’un Home en Pijama’ dirigida per Carlos Fernández de Vigo.

Millor muntatge: Estan nominats Liana Artigal, per ‘Les distàncies’; Ana Pfaff per ‘Con el viento’; Sergi Dies per ‘Entre dos aguas’, i Bernat Vilaplana i Jaume Martí, per ‘Jurassic World: El reino caído’.

Millor fotografia: Hélène Louvart, per ‘Petra’; Diego Dussuel per ‘Entre dos aguas’; Òscar Faura, per ‘Jurassic World: El reino caído’ i Edu Grau, per ‘Quién te cantará’.Direcció artística: Laia Ateca, per ‘Quién te cantará’; Rosa Ros, per ‘El fotógrafo de Mauthausen’, i Mireia Carles, per ‘Viaje al cuarto de una madre’ juntament amb Balter Gallart, per ‘Superlópez’).

Millor so: Amanda Villavieja està nominada per partida doble amb Alejandro Castillo per ‘Entre dos aguas’ i amb Albert Manera per ‘Viaje al cuarto de una madre’, en una categoria on també busca premi Oriol Tarragó per ‘Jurassic World: El reino caído’, i el propi Tarragó, juntament amb Sergio Bürmann i Marc Orts per ‘Superlópez’.

Efectes visuals: els nominats són Laura Pedro, nominada amb Lluís Rivera i Ricard Barriga per ‘Superlópez’. Rivera és també candidat a premi per ‘La sombra de la ley’, amb Félix Bergés, i per ‘Durante la tormenta’, amb Alex Villagrasa. Completa la categoria el treball de Jordi San Agustín a ‘El fotógrafo de Mauthausen’.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta