Fem Pinya. Amb aquest lema, Escena Poblenou (del 16 al 20 d’octubre) reivindica el compromís amb les arts escèniques multidisciplinàries, les crea­dores i la cultura, i ho fa l’any que arriba a la majoria d’edat. S’hi veuran 17 propostes, tres de les quals coproduccions. D’entre les activitats destaquen el diàleg al carrer i, com a novetat, el Festival Valentina: un programa familiar dedicat als drets dels infants.

Amb la seu principal al Centre Cívic Can Felipa, el Festival Escena Poblenou se celebrarà en altres equipaments propers com la Sala Beckett, el Centre Moral i Cultural del Poblenou, l’Institut Quatre Cantons, diferents carrers i places del barri i el Teatre Nacional de Catalunya.

El certamen convidarà al públic a despertar el seu esperit crític, reflexiu i festiu amb una programació atrevida i multidisciplinària. En referència al lema de la 18a edició, la directora del festival, Ada Vilaró, explica: “Fem Pinya per obrir noves possibilitats i ser a prop del risc i del compromís. Fem Pinya per millorar les condicions de totes i tots els professionals que ens dediquem i estimem l’escena i la cultura. Fem pinya per una escena on les dones i el pensament feminista siguem referents i obrim finestres, portes i silencis. Públic, fem pinya! Per una escena no elitista, on totes i tots hi podem accedir.”

‘K.O. Los Figurantes’ de Ça Marche

L’oferta d’aquest any comptarà amb 17 propostes, tres de les quals són coproduccions. Una d’elles és Habitació 1: Ultima Thule d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES. Es tracta d’una coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya que serà, a més, l’espectacle inaugural i que es podrà veure durant quatre dies al TNC. La segona, amb el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, serà 360 grams d’Ada Vilaró, una peça que neix arran de la seva lluita contra el càncer. Finalment, la tercera coproducció serà amb el Centre Cívic Can Felipa i els seus programes d’arts visual i arts escèniques amb l’espectacle K.O. Los Figurantes de la companyia Ça Marche.

En total es podran veure 14 espectacles d’arts escèniques i 3 concerts. D’aquests, 7 espectacles s’estrenaran per primer cop a Barcelona: Under the Pelucas de Cia. Dejabugo, Degenérate mucho de Las XL, Peix d’Hotel Iocandi, 360 grams d’Ada Vilaró, Volen volen de La Cia Mariantònia Oliver, Habitació 1: Ultima Thule d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES, i K.O. Los Figurantes de Ça Marche.

‘Under the Pelucas’ de Cia. Dejabugo

No obstant, Escena Poblenou ha apostat sempre per recuperar peces que estan aparentment fora de circuit però que per la seva qualitat considera que s’han de tornar a programar a la ciutat. És el cas d’Anarchy de Societat Doctor Alonso i de Sa Mateixa de la companyia Arrel Musical.

Un any més comptarà també amb el projecte Embrions que programarà noves propostes en estat de gestació com l’espectacle Col·lapse de la companyia Biguette BallascoSíndrome Hang JonGE de Labuena CompañíaI AM (T) HERE de Pere Jou i Aurora BauzàPATA DE GALLO d’Estampades.

A part de la programació artística, també es proposaran diferents activitats. Es repetirà com en les anteriors edicions amb els espais de diàleg al carrer al voltant de la visibilitat de les dones creadores i el pensament feminista sota el títol: SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí i, com a novetat, es presentarà el programa Valentina dirigit al públic familiar idedicat als drets dels infants. El Centre Cívic Can Felipa i la seva plaça es convertiran en un lloc per celebrar en família el dret dels més petits a jugar i a divertir-se, a no ser discriminats, a créixer sans, a l’educació i a ser respectats. Tot a través d’espectacles, concerts, jocs, conta-contes i d’altres activitats gratuïtes.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta