Semblava que no arribaria mai, però després d’alguna vacil·lacions, de reajustaments de protocols i d’experiments diversos, el mes de juliol va començar amb una activitat considerable pel que fa a les arts escèniques. Les companyies d’espectacles infantils i familiars han patit enormement, com una gran part de la societat, però van ser pioneres en el plantejament de propostes per poder tornar al més aviat possible als escenaris. El primer espectacle en viu amb públic a platea va ser a Corbins i el va protagonitzar Festuc Teatre. Posteriorment, a poc a poc, s’anaven confirmant celebracions de festivals —també les suspensions d’algun altres— i d’actuacions puntuals, fins al punt que a principis de juliol ja n’hi havia programats més de 200 arreu del país. Quina oferta per a tots els públics tenim en actiu? EscenaFamiliar.cat en proposa una petita tria.

Pesca l’estiu a Sant Feliu de Pallerols

Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa) és una d’aquestes localitats valentes que també entenen que la cultura no pot estar aturada i ha decidit dur endavant el cicle Pesca l’estiu, que barreja espectacles per a adults i familiars i que se celebra del 3 de juliol al 22 d’agost. Dins aquest cicle hi han actuat o actuaran Txema Màgic, que presentarà The Postcard (11 de juliol); l’Anna Confetti i les seves amigues, que passejaran la seva peculiar i gegantina cadira d’A la fresca (25 de juliol); la Cia. De Teatre Anna Roca, que presentarà als Arbres d’en Casals El secret de la Nanna (15 d’agost), i tancarà el cicle el pallasso Marcel Gros amb La gran A…ventura (22 d’agost). Els aforaments seran d’un centenar de persones, les entrades costaran 3 € i s’hauran d’adquirir de manera anticipada.

Rubí manté la programació familiar a l’estiu

La persistència de la Companyia La Tal, promotora del festival Teatre Sense Teatre de Rubí –suspès durant el confinament–, i el coratge de l’Ajuntament de Rubí en avenir-se a trobar una alternativa, han permès que tots els dissabtes de juliol i agost hi hagi programació d’arts escèniques familiars a la localitat vallesana, dins el cicle EnvelARTs, que combina la música (divendres) el teatre (dissabte, 22h) i el cinema a la fresca (diumenge). A més, el consistori ha determinat que les entrades siguin gratuïtes –prèvia reserva– i que cada cap de setmana es farà en un barri diferent de la ciutat.

Borja Ytuquepintas

Són en total 8 espectacles familiars: Somnis de sorra, de BorjaYtuquepintas (11 de juliol); Be God Is, d’Espai Dual (18 de juliol); La gallina dels ous d’or, de Zum-Zum Teatre (25 de juliol); Babo Royal, de Ganso&Cia (1 d’agost); Set Up, de Los Barlou (8 d’agost); Quan no tocàvem de peus a terra, de Circ Pistolet (15 d’agost); Antipasti, d’El Que Ma Queda Teatre (22 d’agost) i The Incredible Box, de Cia. La Tal (29 d’agost).

Jordi Magdaleno (La Tal), responsable de la programació, explica que el criteri a l’hora de fer el cartell ha estat que els espectacles fossin molt familiars, per a tots els públics i que es compliran tots els protocols necessaris de seguretat sanitària. Les entrades es poden reservar al web teatrelasalarubi.koobin.cat, tot i que en cada barri hi haurà un punt d’informació i suport per fer la reserva allà mateix. Algunes de les companyies s’han pogut recuperar del cartell previst del festival d’arts de carrer Teatre Sense Teatre, però d’altres ha estat impossible i es treballa per trobar-los una nova data.

Cia. La Tal

La nova mostra de circ, Circdanya

Ha nascut a la Cerdanya una nova proposta de circ, impulsada per l’Ajuntament de Prats i Sansor i la companyia del gènere Improvistos: Circdanya Festival. El primer festival de circ dels Pirineus es va celebrar els dies 1 i 2 d’agost, l’accés als espectacles era lliure, amb l’aforament controlat, i la qualitat del cartell és indubtable. La primera jornada la van protagonitzar el Professor Karoli, Circo Los i els Improvisto’s Krusty Show, mentre que la segona jornada el pes el van portar Festuc Teatre, Pessic de Circ, JAM i Los Barlou.

Per consultar tota la programació d’arts escèniques familiars entreu a escenafamiliar.cat.

Compartir.

Sobre l’autor

Deixa una resposta