La màxima responsable de l’IT ha demanat disculpes dos dies després de manifestar la seva voluntat de continuar en el càrrec.

La primera dona al capdavant de l’Institut del Teatre en el seu segle d’història ha dimitit aquest matí a conseqüència dels casos d’assetjament i abús de poder. La decisió de Magda Puyo arriba dos dies després de les seves declaracions a TV3 en què assegurava que no tenia intenció de deixar el càrrec fins a la finalització de mandat i fins i tot apuntava a presentar-se per a una reelecció.

En el comunicat en què ha fet pública la seva dimissió, ha destacat la feina feta en els últims 5 anys i també ha assumit la seva responsabilitat per “no haver sabut trobar, tot i haver-ho intentat, les eines eficaces per deslliurar l’Institut de comportaments abusius i autoritaris”. Puyo ha condemnat els fets, s’ha solidaritzat amb les víctimes i ha demanat disculpes, alhora que ha anunciat la seva retirada “per responsabilitat i per dignitat”.

La Diputació de Barcelona, òrgan del qual depèn la institució, ja ha acceptat la dimissió de Puyo i ha anunciat que “es presentarà com a acusació particular si s’obre la via judicial”. L’organisme presidit per Núria Marín ha reiterat “el seu compromís en l’erradicació d’aquest tipus de comportaments” i ha destacat que són casos minoritaris “dins un cos docent mundialment reconegut per la seva excel·lència artística i la seva vocació pedagògica”.

Magda Puyo va començar la seva etapa com a directora de l’Institut el novembre de 2015, tot i que ja feia molts anys que estava vinculada a l’entitat. Professora de direcció i interpretació des de 1996, va ser coordinadora acadèmica entre el 2009 i el 2011 i directora pedagògica de l’Escola Superior d’Art Dramàtic els cursos 2012 i 2013.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta