Va ser un dels fundadors de l’AADPC l’any 1981

L’actor Martí Galindo, col·laborador del mític programa Crónicas marcianas entre 1997 i 2002 i un dels fundadors de l’AADPC, ha mort aquest diumenge a l’edat de 81 anys, segons ha informat Josep M. Mainat. Ha muerto una gran persona que he querido mucho durante muchos años. ¡Será difícil de olvidar!”, ha tuitejat Mainat.

Galindo, nascut a Barcelona el 1937, va dedicar bona part de la seva vida al teatre. El 1963, va estrenar El hombre, la bestia y la virtud, de Luigi Pirandello; el 1985, La desaparició de Wendy, de Josep Maria Benet i Jornet, i, el 1991, el musical Snoopy, dirigit per Ricard Reguant.

La fama estatal li va arribar com a col·laborador del programa televisió Crónicas marcianas, en què va ser una de les seves cares més populars durant la primera etapa del programa, intervenció per la qual va obtenir el 1998 un TP d’Or com a millor Personatge Revelació de la televisió.

Des de llavors vivia apartat de la televisió, encara que va tornar en alguna ocasió a la pantalla petita per a col·laborar puntualment amb programes com Qué tiempo tan feliz,  La noria, o també a la ràdio, a La ventana.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta