El jurat avala la “proposta d’internacionalització i el model de gestió plantejat”.

La ciutat de Barcelona ja té director per al seu festival escènic més important. Francesc Casadesús dirigirà el Grec els pròxims tres anys, una decisió que es va prendre ahir després de sis hores de deliberació de la comissió d’assessors especialistes del concurs.

La justificació del nomenament arriba “a la vista de la proposta artística, el seu desplegament a tres anys vista en relació amb el sector, els públics i la ciutat i, així mateix, atenent l’adequada proposta d’internacionalització i el model de gestió plantejat”, segons informa l’ICUB en un comunicat.

Casadesús dirigeix des de fa vuit el Mercat de les Flors, dotació que també espera la resolució d’un altre concurs per triar direcció. Gestor cultural de professió i ballarí de formació, Casadesús va neixer a Barcelona el 1964. Ha treballat per a grups com Sèmola Teatre o Zotal, i per a creadors com Esteve Grasset o Iago Pericot. Entre els seus càrrecs de gestor figura la direcció de l’Institut de Cultura de Vic o la direcció de comunicació del MACBA. Entre altres distincions, el director ostenta la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts i el del grau de chevalier de l’Orde de les Arts i les Lletres de França.

La comissió per triar al director ha estat formada per Joan Anton Llinares, gerent de Recursos de l’Ajuntament; Valentí Oviedo, gerent de l’Institut de Cultura, i Ferran Daroca, gerent de Recursos Humans de l’Ajuntament.

Els membres de la comissió d’assessors assistents han estat Bet Orfila, presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya; Àlex Casanovas, president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Judit Vidiella, investigadora especialitzada en estudis de performance i pedagogies culturals; Núria Botellé, presidenta de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya; Maria Teresa Busquets, directora d’arts escèniques d’Olot Cultura i directora del Festival Sismògraf, i Miquel Cabal, membre del comitè executiu del Consell de la Cultura de Barcelona i director adjunt de l’Heliogàbal.

Més informació a l’entrevista: Francesc Casadesús. Projectes en flor

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta