El secretari d’Estat del ministeri afirma que “no hi ha res que anunciar”.

El ministeri d’Hisenda s’ha afanyat a desmentir les informacions aparegudes avui al diari Abc que anunciaven que l’IVA cultural s’anava a reduir del 21% actual fins el 10%. El secretari d’Estat d’Hisenda, Miguel Ferre, ha assegurat aquest dilluns en declaracions recollides per l’agència Europa Press que no hi ha res anunciar sobre la baixada de l’IVA cultural.

Ferre, qui participava a Valladolid en la jornada La reforma del sistema fiscal, ha negat que calgui fer anuncis a propòsit d’aquesta baixada impositiva, desmentint d’aquesta forma les informacions aparegudes al diari.

L’aposta del Govern és intentar que aquesta indústria de les arts escèniques tingui un millor tractament fiscal en ser analitzada com a activitat empresarial, ha reiterat Ferre, que ha apostat en tot moment per un tractament fiscal especialment beneficiós per a les empreses de grandària mitjana.

Per la seva banda, el secretari general de la Unió d’Actors, Iñaki Guevara, ha assegurat que respecte de l’IVA se sent com l’apòstol Tomàs. Si no fico el dit a la nafra, no m’ho crec, ha assenyalat. En resposta a les informacions aparegudes al diari Abc ha manifestat que aquesta vegada el cant de sirena se sent més, si bé no descarta que finalment no es produeixi aquesta baixada de tipus impositius: Ja s’han retractat amb altres mesures, però en aquest cas, si es fan enrere pot ser encara més patètic, ha remarcat.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta