Festival Grec‘L’empestat’

Ricard Farré i Enric Cambray per ‘Les dones sàvies’ i Anna Azcona per ‘Cúbit’, actors premiats.

Ja tenim el veredicte del guardó millor dotat de les nostres arts escèniques, el Premi BBVA de Teatre. L’espectacle L’empestat, un muntatge escrit i protagonitzat per Jordi Oriol i dirigit per Xavier Albertí, ha rebut la màxima distinció d’aquest premi convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA CX. El teatre L’Atlàntida de Vic va acollir dilluns la gala on es va anunciar el guanyador d’una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros.

A l’edició d’enguany havien concorregut 60 propostes, i entre totes elles L’empestat ha estat escollida per “per la seva acurada posada en escena, per un text d’una gran bellesa i d’una gran complexitat amb un resultat excel·lent i pel gran nivell interpretatiu”, ha explicat el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

En matèria d’interpretació, el premi a la millor actriu ha anat a parar a Anna Azcona per Cúbit, i el de millor actor és ‘ex aequo’ per als dos intèrprets del muntatge Les dones sàvies, Ricard Farré i Enric Cambray.

A més, el jurat també ha concedit una menció especial per a l’espectacle All in, de la companyia Atresbandes, “per la seva aposta arriscada i innovadora”. També, el premi ha homenatjat l’actriu Vicky Peña i l’ONG Pallapupas.

El jurat de la 17a edició dels premis ha estat integrat per Amàlia Sancho, de l’AADPC; el dramaturg David Plana; el programador del festival Temporada Alta, Narcís Puig; el programador del teatre Atrium de Viladecans; Jaume Antich, i l’actor i director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta