Foto: Marta PichFoto de família del nou Consell Territorial de la SGAE a Catalunya.

L’ens presenta en societat el Consell Territorial de Catalunya.

Després de la crisi institucional patida per l’entitat el 2011, la SGAE ha emprés un camí de refundació per transformar-se i adaptar-se als nous temps. Entre les mesures més destacades figura la creació del Consell Territorial de Catalunya, que presidirà el músic Eduard Iniesta.

Presentat a Barcelona ahir 4 de juny, aquest nou sistema de consells establirà que a cada territori les partides s’hi destinen en relació als ingressos, una mena de pacte fiscal com ho ha definit en declaracions a El Punt-Avui Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears. Es calcula que a Catalunya li correspon el 30% del pressupost adreçat al conjunt dels consells territorials, el que enguany correspon a uns 300.000 euros, segons els seus responsables.

Entre els objectius de la nova organització figuren copsar el màxim abast de territori, així com un repartiment més just entre les diferents disciplines (arts escèniques, audiovisual i música). També es busca guardar un equilibri entre la promoció i la formació dels creadors.

Un intent, en definitiva, d’acostar l’àmbit de les decisions al conjunt dels associats en temes com la promoció cultural, l’assistència social i la formació. En declaracions recollides pel diari Ara, Iniesta va voler destacar que estem aquí per sumar, per crear noves sintonies i per dissipar fantasmes.

La resta de membres que integren el Consell de la SGAE a Catalunya són: Xavier Capellas, Natxo Tarrés i Max Sunyer (música); Pera Tantiñá i Joan Vives (arts escèniques); Joel Joan i Piti Español (audiovisual), i Juli Guiu i Àlex Eslava (editors).

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta