El projecte forma part de la programació itinerant del Teatre Arnau

Mentre es completa el projecte de reforma de l’històric Teatre Arnau, la seva programació itinerant lligada al projecte d’autogestió i memòria de l’equipament ha començat a rodar per diferents punts de la ciutat. Si al setembre es va donar el tret de sortida amb l’espectacle Carrer Hospital amb Sant Jordi de Jordi Prat i Coll, ara és el torn d’una nova proposta, Parrhesia.

L’obra ha estat coordinada per la cooperativa Art&Coop i es tracta d’una creació col·lectiva al voltant dels límits de la llibertat d’expressió i els fantasmes històrics de la censura, un panorama que perdura fins als nostres dies. De fet, el títol de l’espectacle significa literalment “Dir-ho tot”, “parlar lliurement”, segons ala seva terminologia grega.

La proposta fusiona la creació comunitària veïnal amb l’espectacle artístic de qualitat. Hi trobarem 28 veïnes i veïns actuant, més de 6 veïnes i veïns dissenyant l’espai escènic i el vestuari i 6 professionals de les arts i l’acció comunitària acompanyant el procés creatiu i la producció. S’ha comptat amb la implicació de 4 centres cívics i 1 escola en un procés de 7 mesos de creació comunitària. Les funcions tindran lloc al Mercat de les Flors dissabte 15 i diumenge 16 de desembre a les 19 h.

Abans de l’espectacle, el dissabte a partir de les 18 h i el diumenge a partir de les 17 h, podreu gaudir també de l’exposició complementària ‘Xarlatanes’, una mostra viva de l’arxiu de memòries de l’Arnau que ens permetrà endinsar-nos en relats en històries i relats de l’antic teatre Arnau i del món del Paral·lel.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta