Gran Teatre del Liceu.

Els treballadors anuncien una aturada indefinida.

La vaga d’acomodadors de l’Auditori s’eixampla cap al Liceu. Els treballadors de sala del coliseu operístic de la Rambla van anunciar ahir la seva intenció d’aturar el seu treball per reclamar millores laborals a l’empresa que gestiona de forma externa el servei d’aquestes dues dotacions públiques, la multinacional ManpowerGrup.

Els 42 treballadors que integren el personal de sala van decidir de forma unànime afegir-se a la vaga dels seus companys de l’Auditori per denunciar la precarització i exigir a les empreses públiques que els contracten de forma directa i sense intermediaris.

La vaga dels treballadors de l’Auditori va començar el passat 30 d’abril en protesta per les retallades de jornada imposades, segons els treballadors, d’entre un 25% i un 50%, amb la consegüent davallada de salaris. També es denuncien els torns curts de menys de dues hores i la retallada de personal.

Els treballadors d’ambdues dotacions, mitjançant un comunicat conjunt, fan una crida a companys d’altres empreses externalitzades del sector de la cultura com Magma Cultura, Ciut’art i Expertus perquè s’uneixin a la vaga i facin visible la precarització i el problema laboral existent en la major part de les dotacions públiques de cultura catalanes.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta