Estiu, temps lliure, natura, lectura, desconnexió… i també sofà i televisió. Quines estrenes podem veure des d’aquest juliol en matèria de sèries? Aquí en van tres de les plataformes Netflix, Filmin i HBO.

Stateless (Desplazados) (Netflix)

Fa uns mesos, Cate Blanchett va produir i protagonitzar Mrs America (HBO) en el paper de Phyllis Schlafly, activista conservadora que es va oposar al feminisme durant l’onada dels setanta. Ara, l’actriu repeteix aventura amb una nova minisèrie sobre quatre vides que s’encreuen en un centre de detecció d’immigrants australià. Casualitat o no, comparteix repartiment amb Yvonne Strahovsky, coneguda pel seu paper de Serena a la distòpica The handmaid’s tale (HBO), personatge inspirat en Schlafly.

 

L’effondrement (El Colapso) (Filmin)

Sèrie francesa que parteix d’un col·lapse absolut del sistema del qual desconeixem l’origen. Cadascun dels vuit capítols independents, gravats en una única seqüència i a temps real, ens porta a una història amb diferents personatges i espais que comparteixen la fugida i la desesperació per intentar sobreviure a mesura que passen els dies. I tot això en una atmosfera tensa i absorbent. Signen la sèrie el col·lectiu Les Parasites, format pels joves cineastes Guillaume Desjardins, Jérémy Bernard i Bastien Ughetto.

 

Por H o por B (HBO España)

Hache (Marta Martín) i Belén (Saida Benzal), les protagonistes del curtmetratge Pipas, nominat als Goya el 2014, estrenen la seva pròpia sèrie. La directora Manuela Moreno estén així la història d’aquestes amigues de Parla que es retroben al barri madrileny de Malasaña, on volen començar de zero. Una comèdia sobre l’amistat que compta amb noms com Brays Efe (Paquita Salas) o Itziar Castro (Vis a Vis).

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta