La convocatòria es clourà el 30 de novembre.

Aquest dijous 31 d’octubre comença la 23a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques amb l’obertura del període d’inscripció d’espectacles estrenats o en gira, entre el 16 de desembre de 2018 i el 15 de desembre de 2019, i als professionals artístics i tècnics que els han fet possible.

En el cas dels espectacles teatrals de carrer o per a públic infantil, juvenil o familiar, se n’hauran d’haver realitzat un mínim de 8 representacions i tenir-ne programades unes altres 7 abans del 30 de juny de 2020, tant en territori estatal com internacional.

Les produccions que vulguin participar als Premis Max 2020 poden inscriure la seva candidatura fins al 30 de novembre de 2019, també en el cas de les produccions que tenen prevista la seva estrena abans del 15 de desembre. Així mateix, es mantenen les 19 categories a concurs.

Els espectacles podran ser candidats en una o dues edicions dels Premis Max consecutives. Podran concursar en una segona edició els espectacles en gira que, havent realitzat un mínim de trenta representacions en el segon any, no hagin resultat finalistes en la primera edició a la qual van concórrer.

Organitzats per la Fundació SGAE, els guardons de les arts escèniques més prestigiosos en l’àmbit estatal celebren 23 anys i mantenen els tres premis especials: el Premi Max d’Honor, que distingeix la trajectòria d’una persona per la seva aportació, lliurament i en defensa de les arts escèniques; el Premi Max aficionat o de caràcter social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i a companyies aficionades amb una excel·lent contribució a les arts escèniques, i el Premi Max del Públic, que es concedeix a l’espectacle que obtingui el major nombre de vots del públic a través de l’aplicació online #VotaMax.

En els darrers anys, els Premis Max de les Arts Escèniques s’han consolidat com els referents del sector, cada vegada amb més seguidors  i despertant l’interès de companyies de tota mena i de tot el territori estatal. En la seva última edició, celebrada el 20 de maig de 2019 al Teatro Calderón de Valladolid, hi van concórrer 358 espectacles, 119 dels quals en van resultar candidats i 57 en van ser els finalistes.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta