El monòleg ‘Lear’ és l’obra guanyadora entre 197 originals presentats.

Ja tenim el nom del guanyador del Premi Born de Teatre 2016, i és Francesc Meseguer Aragall. El guardó es va entregar el cap de setmana al Teatre de Calós de Ciutadella (Menorca) i, a més de l’estatueta, consta de 14.000 € i l’edició de l’obra guanyadora en les quatre llengües oficials de l’estat espanyol.

L’autor ha estat premiat pel seu monòleg Lear, seleccionat entre altres 197 textos presentats a concurs i altres dues obres finalistes, S’horabaixa i Al límit de la muntanya.

El jurat ha volgut destacar de l’obra guanyadora per ser monòleg interior sobre la visió que té un crític teatral d’una representació de la peça de Shakespeare (Lear) amb moltes possibilitats de direcció i presentar una extensa reflexió crítica sobre el teatre català que pot adaptar-se a altres coordenades pel caràcter essencialista del seu discurs.

Francesc Meseguer és fotògraf de professió i és la tercera vegada que concorre al premi. El fet de no dedicar-se de forma professional a la dramatúrgia li ha permès assolir, segons va explicar al recollir el guardó, un terreny de llibertats i una visió personal de com hauria de ser el teatre.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta