La 26a edició dels Premis Butaca de Teatre de Catalunya atorgats per votació popular han reconegut amb 7, 4 i 3 guardons, respectivament, els espectacles Jerusalem, La tienda de los horrores i La Rambla de les Floristes. Ja partien com a grans favorites juntament amb altres produccions com Europa Bull, Infanticida i Justícia, de les quals finalment només aquesta darrera s’ha endut la figureta.

Jerusalem ha estat la gran triomfadora dels Premis Butaca de Teatre 2020 amb 7 reconeixements: muntatge teatral, direcció, actor, actor de repartiment, espai sonor, escenografia i caracterització. A més dels 4 premis per La tienda de los horrores i els 3 per La Rambla de les Floristes, també han obtingut butaques JustíciaAquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgersRèquiem i Veus que no veus.

En el vessant interpretatiu els premis han esquitxat dues produccions més: Una història realWu Wei. Així, els guardons a millor actor i actriu han estat per Pere Arquillué (Jerusalem) i Rosa Boladeras (La Rambla de les Floristes); els de repartiment han anat a mans de Marc Rodríguez (Jerusalem) i Laura Conejero (Una història real); els de dansa als ballarins de Wu Wei Jacob Gómez i Blanca Tolsà; i, en la categoria de musical, se’ls han endut Marc Pociello i Diana Roig, tots dos de La tienda de los horrores.

Consulteu al final de la notícia el palmarès complet, en què destaca el Premi d’Honor Anna Lizaran a l’actriu Carme Fortuny. També podeu recuperar aquí les nominacions.

La ‘Pandemic Edition’ del 2020 prometia uns Butaca diferents i, sens dubte, ho han estat. Sense públic –més enllà dels nominats–, s’han retransmès a través del web dels premis i la Xarxa de Televisions Locals. Tot i això no els ha mancat caliu, amb un número musical inicial protagonitzat per Xavi Duch i l’amenització entre lliurament i lliurament del clown Roger Julià, desinfectant micros, guardons i fins i tot la intèrpret de llengua de signes.

Àgil i reivindicativa, la gala ha reafirmat una vegada i una altra que “la cultura és segura” i, amb dades i arguments contrastats, ha llançat missatges crítics amb l’actual gestió de la cultura a diferent nivells: sanitari, artístic, laboral, etc. “Si el sector teatral ja estava fotut, ara està tocat de mort”, sentenciava Glòria Cid, presentadora i promotora dels premis juntament amb Toni Martin.

GUANYADORS PREMIS BUTACA 2020

MUNTATGE TEATRAL
Jerusalem (Romea)

PETIT FORMAT
Aquest país no descobert que no deixa tornar de les seves fronteres cap dels seus viatgers (Titus Andrònic / Temporada Alta / Sala Beckett)

MILLOR DIRECCIÓ TEATRAL
Julio Manrique (Jerusalem)

DANSA
Rèquiem (Crea Dance Company / Centre Cultural Terrassa)

MILLOR COREOGRAFIA
Maria Rovira (Réquiem)

MILLOR MUSICAL
La tienda de los horrores (Nostromo)

ESPECTACLE PER A PÚBLIC FAMILIAR
Veus que no veus (Cia. Pepa Plana)

ACTOR TEATRAL
Pere Arquillué (Jerusalem)

ACTRIU TEATRAL
Rosa Boladeras (La Rambla de les Floristes)

ACTOR REPARTIMENT
Marc Rodríguez (Jerusalem)

ACTRIU REPARTIMENT
Laura Conejero (Una història real)

ACTOR MUSICAL
Marc Pociello (La tienda de los horrores)

ACTRIU MUSICAL
Diana Roig (La tienda de los horrores)

INTÈRPRET MASCULÍ DE DANSA
Jacob Gómez (Wu Wei)

INTÈRPRET FEMENINA DE DANSA
Blanca Tolsà (Wu Wei)

ESCENOGRAFIA
Alejandro Andújar (Jerusalem)

LLUMS
Albert Faura (La tienda de los horrores)

VESTUARI
Montse Amenós (La Rambla de les Floristes)

CARACTERITZACIÓ
Núria Llunell (Jerusalem)

ESPAI SONOR
Damien Bazin (Jerusalem)

TEXT
Guillem Clua (Justícia)

COMPOSICIÓ MUSICAL
Dani Espasa (La Rambla de les Floristes)

PREMI D’HONOR ANNA LIZARAN
Carme Fortuny

Compartir.

Sobre l’autor

Periodista especialitzada en arts escèniques. "Il faut tout dire. La première des libertés est la liberté de tout dire"

Deixa una resposta