Foto: Jordi SoléPepa Plana al seu espectacle ‘Giulietta’.

El coreògraf Roberto Oliván també està entre els guardonats

El Consell Nacional de la Cultura i Les Arts (CoNCA) ha anunciat els guanyadors del Premis Nacionals de Cultura 2014, la seva màxima distinció que reconeix a persones i entitats que destaquen en el marc de la “innovació, creativitat i excel·lència”.

La popular pallassa Pepa Plana es troba entre els guardonats. El jurat ha volgut destacar la seva trajectòria com a renovadora del gènere i la tasca de visibilització del col·lectiu femení al món del circ. Plana ha volgut agraïr el premi a través d’un comunicat: “Quan vaig començar a fer de pallassa per a tothom era estrany, a més era dona, treballava sola… I d’alguna manera em sento responsable d’haver fet visible l’ofici de pallassa, el premi és un reconeixement”.

El coreògraf tortosí Roberto Oliván també ha estat distingit per la seva aportació al món de la dansa contemporània i les arts del moviment. El seu treball destaca per integrar el circ i la performance amb les arts escèniques. Entre les seves fites figuren la creació de la companyia Enclave Arts del Moviment a més d’impulsar el Festival Deltebre Dansa.

El CoNCA enguany repartirà els 10 guardons que li permet la llei. Entre d’altres premiats figuren també el festival Sònar, el científic i farmacèutic Joan Massagué Solé, l’editor Jaume Vallcorba, l’escriptor Vicenç Pagès Jordà, o la directora del Cor Madrigal Mireia Barrera.

Podeu consultar la llista completa de premiats al web del CoNCA.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta