L’actriu obtindrà el reconeixement per la seva interpretació a L’empaperat groc, un muntatge dirigit per Xavier Quero i Frank Capdet a partir d’un relat de Charlotte Perkins Gilman.

El jurat del Premi Memorial Margarida Xirgu commemorarà enguany la feina de Roser Batalla al monòleg L’empaperat groc, estrenat al desembre a la Sala Versus Glòries. La gala d’entrega serà avui 19 de juliol a les 19 h i per primer cop se celebrarà al Teatre Romea. Les entrades de l’acte, gratuïtes amb reserva prèvia, ja estan exhaurides.

El premi Memorial Margarida Xirgu és el guardó de teatre atorgat per espectadors més longeu de tot l’Estat. Cada any, el premi reconeix la interpretació d’una actriu que ha pujat als escenaris barcelonins i se li entrega un anell commemoratiu, que en aquesta ocasió ha dissenyat Sílvia Serra. A més, es crea una placa honorífica a la plaça Margarida Xirgu. El certamen va néixer l’any 1973 per iniciativa de la penya teatral Carlos Lemos i el 2014  l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) en va prendre el relleu.

Roser Batalla guanya el premi per la seva feina al monòleg “L’empaperat groc”

Roser Batalla és actriu, directora i traductora amb una sòlida trajectòria. Especialitzada en cant i dansa, va col·laborar amb Dagoll Dagom durant més de 20 anys en diferents espectacles com Flor de nit o Mar i Cel. Altres grans muntatges en els quals ha treballat són El mètode Grönholm, Mamma miaThe full Monty o Pel davant i pel darrere. Fora dels escenaris se l’ha pogut veure en diferents sèries televisives com El cor de la ciutat, Majoria absoluta, Psicoexpress o Estació d’enllaç. Batalla també ha treballat com a actriu de doblatge en desenes de pel·lícules. Actualment és la secretària d’Acció Sindical de l’Associació d’Actors i Directors de Catalunya (AADPC).

També t’interessarà

La importància del granet de sorra, una carta oberta a la professió de Roser Batalla

La invisibilitat de les actrius a partir dels cinquanta, aquí i arreu, un reportatge de Teresa Ferré

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta