EL ministre de Cultura, Íñigo Mendez de Vigo.

El govern anuncia la modificació de la controvertida taxa.

Després d’anys de protestes sectorials i pèrdues irrecuperables, el Govern de Mariano Rajoy va confirmar divendres que es baixarà l’IVA dels espectacles en directe del 21 al 10%. La modificació s’inclourà en els pressupostos de 2017 i estarà, per tant, condicionada a l’aprovació per part del Parlament estatal, encara avui no garantida per falta d’estabilitat parlamentària.

Per si això no fos prou, aquesta baixada no contempla el sector del cinema, els representants del qual parlen obertament de represàlies per part de l’Executiu central. “Continua la venjança dels que manen contra el cinema espanyol”, ha manifestat Isona Passola, directora de l’Acadèmia de Cinema de Catalunya.

El president de la Federació d’Associacions de Productors Audiovisuals d’Espanya (Fapae), Ramon Colom, espera que “un dia algú ens expliqui perquè el cinema s’ha quedat fora i esperem que sigui aviat”.

En resposta a les crítiques, el ministre de Cultura. Íñigo Méndez de Vigo, replica que no és temps encara per a la baixada del cinema “fins que no es torni al camí del dèficit”.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta