El teatre és un treball d’equip. Això ho tenim clar tots els que formem part d’aquest món, anomenats “artistas-pedagogos” pel recentment desaparegut i estimat pedagog teatral, Georges Laferrière.

I es que aquest cap de setmana, més d’una trentena de professors i professores de diferents escoles de teatre de Catalunya ens hem trobat per compartir experiències i coneixement a les I Jornades de l’ACET. Xema Palanca i Antonio Navarro han conduit i obert noves finestres als professionals que hi hem participat tot creant un ambient màgic, divertit i sobretot molt interessant perquè feia néixer en nosaltres constantment preguntes, reptes i pensament crític. Dinàmiques on tots i totes compartíem reflexions que de ben segur faran millorar i fer una revisió a la nostres metodologies a l’aula.

El teatre és una gran eina en la practica educativa i estem d’acord que hem de seguir treballant per introduir-lo molt més a l’educació formal

S’ha reivindicat el fet de continuar dignificant la professió del professor de teatre i posar-lo en valor a la societat.

El teatre és una gran eina en la practica educativa i estem d’acord que hem de seguir treballant per introduir-lo molt més a l’educació formal per promoure la cohesió, el respecte, el treball cooperatiu, l’empatia, la tolerància i amb tot això també l’aprenentatge de les competències bàsiques. El que es viu i es passa pel cos s’aprèn més ràpid. Com deia Federico García Lorca: “El teatro es un atajo pedagógico”.
Llarga vida a l’ACET!

Jèssica Pérez Casas
Aula de Teatre de Mataró
Escola associada a l’ACET_Associació Catalana d’Escoles de Teatre

Les I Jornades Pedagògiques de l’ACET – Teatre per a joves es van celebrar els dies 7-8 de juliol al Col.legi de Teatre de Barcelona i van córrer a càrrec dels pedagogs Toni Navarro i Xema Palanca del Màster de Teatre Aplicat de la Universitat de València.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta