La reconeguda figurinista i dissenyadora de vestuari María Araujo ha mort aquest dimecres, a Barcelona, als 70 anys. Va participar en múltiples projectes de teatre, cinema i televisió, entre els quals diversos muntatges del Gran Teatre del Liceu (hi va debutar el 2012 amb Jo, Dalí) i en obres de directors d’escena de renom com ara Mario Gas, Carles Alfaro, Xavier Albertí, Josep Maria Pou, Natalia Menéndez o Josep Maria Flotats.

Araujo va néixer el 1950 a La Aldea de San Nicolás (Gran Canaria). Al llarg de tres dècades de trajectòria va rebre diversos guardons rellevants com el Premi Max de les Arts Escèniques per Amadeus (1999), El lindo don Diego (2014) i Ricard III (2018). També va rebre el reconeixement de la Crítica de Barcelona en quatre ocasions: Cal dir-ho? (1984), Amadeus (1999), Dones sàvies (1999) i Amor & Shakespeare (2016). Igualment va obtenir el Premi ADE de Figurisme perTio Vania (2008), El arte de la comedia (2010) i El lindo don Diego (2014), així com el Premi Gran Via de Teatre Musical amb Sweeney Todd (2009).

Pel que fa al món del cinema, va treballar a les pel·lícules Serenata a la claror de la llunaMater amatísimaLa criptaLa revolta dels ocellsTic TacEl pianistaValentínIris i a la minisèrie de TVC Arnau.

El Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques conserva 1.133 dels seus figurins.

El passat estiu vam parlar amb Araujo per conèixer millor l’ofici de figurinista. Recupera’n el reportatge

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta