L’actriu, directora, escriptora, novel·lista, guionista de còmic, tècnica editorial i docent Armonia Rodríguez ha mort aquest dissabte als 91 anys.

Nascuda a Madrid i resident a Catalunya, va treballar de mestra a Badalona i va impulsar nombroses companyies teatrals. Va ser una gran divulgadora teatral, portant el seu saber teatral i humà per tot arreu i fent arribar el teatre a tothom. Va ser, també, associada i sòcia fundadora de l’AADPC.

Rodríguez va destacar pel seu feminisme i compromís amb la cultura. Va ser mereixedora del premi Trencant invisibilitats al 2005 pel seu treball en defensa de la igualtat de gèneres.

Com a escriptora, va formar part de l’equip editorial de Bruguera en apartats tècnics i creatius durant els anys cinquanta i seixanta. En la primera meitat dels setanta va col·laborar com a guionista en la col·lecció Joyas Literarias Juveniles. Va ser membre del Colectivo de la Historieta i va ser una de les integrants del grup d’autors que va donar lloc a la revista Trocha, després titulada Troya.

Des dels anys setanta, va complir alguns encàrrecs amb dimensió didàctica i social, tots ells amb Pilarín Bayés com a il·lustradora, com: Què és la protecció civil? (1977), La Constitución para todos (1980), Què és la Generalitat? (1980), Què és el parlament?, Europa para todos i els Cuadernos de protección civil (1984).

La cerimònia de comiat serà dimarts 15 de desembre a les 11:30h al Tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta